Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Ελλάδα 24: Διοχετεύουμε τους πόρους με κοινωνική δικαιοσύνη (video)

Image
staikoyras koytsomutis
Συντάκτης
Newsroom

 

Στο Ελλάδα 24 και την εκπομπή «Λόγος», για ένα podcast με τον Γιάννη Κουτσομύτη, έδωσε το «παρών» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα της επικαιρότητας που αφορούν άμεσα τον Έλληνα πολίτη δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στην έναρξη της συζήτησης έκανε λόγο για την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία, η οποία πραγματοποιήθηκε με τις θυσίες του λαού αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που έχει «χτίσει» η κυβέρνηση με τους θεσμούς, εκπέμποντας αξιοπιστία.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αναφορές στις πολλές μειώσεις φόρων που έδωσαν ανάσα στην οικονομία, , μη παραλείποντας να σχολιάσει τις σημαντικές επιπτώσεις που επέφερε η ενεργειακή κρίση.

Σε εκείνο το σημείο, τόνισε ότι η κυβέρνηση διοχέτευσε τους διαθέσιμους πόρους της με κοινωνική δικαιοσύνη, καλύπτοντας τις ανάγκες όσων πραγματικά χρειάζονταν βοήθεια.

Τέλος, δεν μπορούσε να μη μιλήσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε τα πάντα για να αναδείξει το θέμα και να ενδυναμώσει τη διαφάνεια στην ΕΥΠ.