Tο κλίμα τοξικότητας o λόγος της παραίτησης Δημητριάδη και όχι το Predator

Image
Μαξίμου
Συντάκτης
Newsroom


Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

 

Όπως σημεινώνουν κυβερνητικά στελέχη πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση η οποία έγινε κατόπιν ειδικής εισαγγελική άδειας, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν υπήρχε ενημέρωση είναι βέβαιο ότι η κατάληξη της υπόθεσης αυτής θα ήταν διαφορετική. Ο Πρωθυπουργός, παρότι υπήρχε όλη η συζήτηση το προηγούμενο διάστημα, ενημερώθηκε μόλις την Πέμπτη για το συγκεκριμένο θέμα. Αμέσως ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή της ΕΥΠ, η οποία υποβλήθηκε κι ανακοινώθηκε σήμερα προκειμένου να οριστεί ταυτόχρονα και ο  αντικαταστάτης. Ο νόμος δεν επιτρέπει να αποκαλυφθούν περισσότερα για την διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Για τους λόγους πάντως για τους οποίους δόθηκε η εισαγγελική παραγγελία,  για την διάρκεια και την χρονική περίοδο που έγινε η νόμιμη επισύνδεση. θα ενημερωθεί αρμοδίως από την ΕΥΠ και από την κυβέρνηση  αυτός τον οποίο αφορά. Γι΄ αυτό το λόγο θα έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. 

Ήδη η κυβέρνηση έχει επιδιώξει επικοινωνία χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει ανταπόκριση . Η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα απολύτως. Ο Πρωθυπουργός με το που ήλθαν σε γνώση του τα στοιχεία έδρασε, άμεσα και αποφασιστικά.

Επίσης κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια. 

Την παραίτησή του υπέβαλε επίσης ο Γραμματέας του Πρωθυπουργού,  Γρηγόρης Δημητριάδης ο οποίος επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις, όχι μόνο από την αντιπολίτευση που τον είχε στοχοποιήσει, αλλά από διάφορες πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. 

Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζεται με ένταση. Η υπόθεση της παραπάνω νόμιμης επισύνδεσης δεν ήταν επίσης εν γνώσει του.  Ο κ. Δημητριάδης  έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένως με μυθεύματος και συκοφαντίες με σκοπό να τρωθεί ο ίδιος και να πληγούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. 

Η παραίτηση του σε καμιά περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator, αφού ούτε ο ίδιος έχουν καμιά σχέση όπως κατηγορηματικά δηλωθεί.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο εως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ένα πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία και μεγάλη αναγνώριση στο διπλωματικό σώμα.