Κώστας Ζαχαριάδης στο Ελλάδα 24: Μας κατηγορούν ότι θα βρούμε κάποιον Καμμένο να συνεργαστούμε ή ότι θα βγάλουμε από το ντουλάπι τον Βαρουφάκη

Ο βουλευτής Βόρειου τομέα και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στην εκπομπή "Επικαιρότητα" της Λίας Λάππα
Image
zahariadis
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένος της εκπομπής Επικαιρότητα με τη Λία Λάππα για το Ελλάδα24, ήταν ο βουλευτής Βόρειου τομέα και τομεάρχης Εσωτερικών  της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος απάντησε σε όλα τα υπάρχοντα σενάρια σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματός του.

Για την επικείμενη συνεργασία με το Μέρα25 , ο κος Ζαχαριάδης είπε πως έχουν χωριστεί οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βαρουφάκη, καλώντας όμως όλες τις αυτοαποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις μετεκλογικά να συμπράξουν.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έθεσε ερωτήματα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που αφορούσαν τον συνασπισμό δυνάμεων με παραδείγματα την Ισπανία και τη Γερμανία ενώ θεωρεί  μη ρεαλιστικό το σενάριο να μην είναι πρωθυπουργός ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος.

Ερωτώμενος για την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη προεκλογική ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι δεν έχει ψήγματα τοξικότητας αλλά επρόκειτο για μια οξεία αντιπαράθεση μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.

Η χώρα έχει περιέλθει σε περιδίνηση εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ακρίβεια με αιχμή του δόρατος τα καύσιμα.

Για τα εθνικά ζητήματα ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ομοψυχία διαφωνώντας όμως με την ενέργειες της εξωτερικής πολιτικής, για τις οποίες είπε χαρακτηριστικά ότι δεν φέρνουν τα ανάλογα αποτελέσματα.