Β. Κικίλιας: Ο τουρισμός κινητήριος δύναμη της οικονομίας (video)

Image
Κικίλιας
Συντάκτης
Newsroom

 

«Το “Ναυάγιο” της Ζακύνθου είναι πολύ σημαντικό αξιοθέατο, αλλά η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω απ’ όλα», υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης που εισηγήθηκε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

«Τα καραβάκια θα πηγαίνουν αλλά δεν θα αποβιβάζουν, και οι τουρίστες δεν θα κολυμπάνε προς την παραλία. Έγινε χθες σύσκεψη και με βάση εισήγηση του καθηγητή Λέκκα θα κλείσει το Ναυάγιο λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα του ΟΑΣΠ δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο» διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Συμφωνήθηκε επίσης η κατάσταση να επανεκτιμάται ανά εξάμηνο μετά από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

«Τον Σεπτέμβρη είχαμε κατολισθήσεις, αποτέλεσμα σεισμικής δραστηριότητας», επεσήμανε ο Υπουργός. «Άλλο η σεισμική δραστηριότητα, άλλο ότι διαβρώνονται τα πρανή», διευκρίνισε πάντως ο υπουργός. «Κατά την άποψή μου είναι σωστή εισήγηση του κ. Λέκκα. Το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Για άλλη μια φορά, ο τουρισμός θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, ο βασικός λόγος που είχαμε ανάπτυξη το 2022 ήταν και ο ελληνικός τουρισμός» δήλωσε με αφορμή την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. «Οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, δεν τελειώνουν» τόνισε.

Έκανε εξάλλου λόγο για σημαντική αύξηση στο 10% ως αφίξεις ταξιδιωτών για το 2023 με βάση εκτιμήσεις από τη διεθνή Έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου.

 

 

dei.gr