O Ολλανδός Joost Klein δεν εμφανίστηκε στην τελική πρόβα για τον τελικό της Eurovision: Πιθανή αποχώρηση ή αποβολή;

Image
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

H πρώτη γενική πρόβα του Μεγάλου τελικού της Eurovision είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Μάλμε, έχοντας ξεκινήσει στις 14:30 ώρα Ελλάδας. Ο Joost Klein συμμετείχε κανονικά στην εναρκτήρια flag parade στη σκηνή της Eurovision κατά τη διάρκεια της πρόβας, ντυμένος με τα ρούχα του performance του. Όμως δεν ερμήνευσε ποτέ το τραγούδι του «Europapa». Χωρίς κανένα σχόλιο από την παραγωγή, απλώς παρέλειψαν τον αριθμό 5 και αντ’ αυτού πήγαν από το Λουξεμβούργο που ήταν στο 4, στο Ισραήλ που εμφανιζόταν 6ο.

Η EBU μέσω εκπροσώπου της έκανε την ακόλουθη αινιγματική δήλωση: «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο σχετικά με αυτό και θα ενημερώσουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία».

Σύμφωνα με το ogaegreece.com το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η EBU και διερευνά έγινε μετά τον χθεσινοβραδινό ημιτελικό και όχι μεταξύ παρέλασης και εμφάνισης. Στο ρικάπ της γενικής πρόβας πάντως, η πρόβας της Ολλανδίας παρουσιάστηκε κανονικά.

Πριν λίγη ώρα ο Joost Klein έκανε unfollow στον επίσημο λογαριασμό του Διαγωνισμού της Eurovision στο Instagram. Φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησης (οικειοθελώς) ή αποβολής από την EBU.

Οι δύο φήμες για τον αποκλεισμό του Joost από τις πρόβες

Για τον αποκλεισμό από τις πρόβες κυκλοφόρησαν στο Μάλμε δύο φήμες, που έχουν γραφτεί και σε ολλανδικά Μέσα, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί το παραμικρό από την αποστολή της χώρας.

Η μία φήμη είναι ότι ο Joost σκόπευε να κάνει δήλωση μόλις ανέβαινε στη σκηνή, σχετικά με το περιστατικό στη συνέντευξη Τύπου, κάτι που του το απαγόρευσαν.

Η δεύτερη φήμη είναι ότι είχε επεισόδιο και μάλιστα σοβαρό, με άνθρωπο της αποστολής του Ισραήλ, ο οποίος φέρεται να τον ειρωνεύτηκε, σχετικά με τους γονείς του που έχουν φύγει από τη ζωή.

Οι διοργανωτές δεν λένε το παραμικρό, ούτε και οι υπεύθυνοι της αποστολής της Ολλανδίας.

Την ίδια ώρα, η EBU φοβούμενοι το «σφυροκόπημα ερωτήσεων» από δημοσιογράφους για την Ολλανδία, ακύρωσαν προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για την Big-5.