Eurovision 2024: Απόψε στον β' ημιτελικό η Μαρίνα Σάττι - Οι προβλέψεις για τη δεκάδα του τελικού

Image
SATTI
Συντάκτης
Newsroom

 

Η ώρα της Ελλάδας και του «Ζαριού» της Μαρίνας Σάττι έφτασε, καθώς στις 10 το βράδυ, θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 ο Β’ Ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024.

Η Μαρίνα Σάττι που εκπροσωπεί τη χώρα μας, θα εμφανιστεί απόψε στην 3η θέση με το τραγούδι «ZARI», και θα διεκδικήσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision 2024. Το τραγούδι της Ελλάδας αποθέωσε το βρετανικό BBC, χαρακτηρίζοντάς το Zari «avant-garde κολάζ ήχου».

Τον Β’ Ημιτελικό και τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024 θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες στον Β΄ Ημιτελικό είναι η εξής:

Μάλτα
Αλβανία
Ελλάδα
Ελβετία
Τσεχία
Γαλλία
Αυστρία
Δανία
Αρμενία,
Λετονία
Ισπανία
Άγιος Μαρίνος
Γεωργία
Βέλγιο
Εσθονία
Ιταλία
Ισραήλ
Νορβηγία
Ολλανδία
Στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2024, από τις «Big Five» εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον Τελικό.

Eurovision 2024: Οι μεγάλοι αντίπαλοι της Ελλάδας και η επιστροφή της Παπαρίζου

Μεγάλοι αντίπαλοι της Μαρίνας είναι η Ελβετία, που θεωρείται και εκ των φαβορί για τη βραδιά της 11ης Μαϊου. Τόσο η Ολλανδία όσο και το Ισραήλ έχουν επίσης το δικό τους φανατικό κοινό, ενώ ενδιαφέρον θα έχει το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση του Ισραήλ.

Ο Β’ Ημιτελικός θα έχει και special acts, με την Έλενα Παπαρίζου να επιστρέφει στη σκηνή με το «Number One» που της είχε χαρίσει 2004 την πρώτη θέση. Η Sertab Erener και η Charlotte Perrelli επίσης θα ξεσηκώσουν την αρένα με τα hits τους.

Τo tραγουδιού «ZARI» παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και ethnic στοιχεία, και το συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer. Τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister.

Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision 2024 είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Ο αποψινός Β’ Ημιτελικός (9 Μαΐου) και ο Τελικός (11 Μαΐου) θα προβληθούν σε απευθείας μετάδοση τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Eurovision 2024: Οι χώρες που έχουν ήδη προκριθεί στον Τελικό

H 17χρονη Silia Kapsis έστειλε την Κύπρο στον τελικό της Eurovision 2024, καθώς στον Α' Ημιτελικό κέρδισε τις εντυπώσεις, παρότι δεν της έδιναν πολλές πιθανότητες να περάσει.

Στον τελικό πέρασε και το ένα εκ των δύο μεγάλων φαβορί για τη νίκη, η Κροατία.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision 2024

Σερβία
Πορτογαλία
Σλοβενία
Ουκρανία
Λιθουανία
Φινλανδία
Κύπρος
Κροατία
Ιρλανδία
Λουξεμβούργο
Eurovision: Η τελευταία πρόβα της Μαρίνας Σάττι πριν τον Β' Ημιτελικό
Η Μαρίνα Σάττι ανέβηκε χθες στη σκηνή για μία ακόμη πρόβα, λίγο πριν τον β’ ημιτελικό της Eurovision 2024 και εντυπωσίασε.

Ο Ogae Greece δημοσίευσε πλάνα από την εμφάνιση της τραγουδίστριας, η οποία μαζί με τους χορευτές της «τα έσπασαν» επάνω στη σκηνή.

Independent: Τα 10 φαβορί της Euorvision 2024

Η Eurovision 2024 βρίσκεται μια «ανάσα» από τον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, και ο Independent αποκάλυψε τα 10 μεγάλα φαβορί, μεταξύ των οποίων είναι και το Zari της Μαρίνας Σάττι.

Ο Independent, αφού αποθέωσε την Σάττι, γράφοντα πως δεν θα ανησυχεί για τον ημιτελικό και ότι το ελληνικό τραγούδι θα περάσει στον Τελικό του Σαββάτου, παρέθεσε τα 10 μεγαλύτερα φαβορί για τη νίκη στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, χωρίς συγκεκριμένη σειρά.

Οι 10 χώρες φαβορί για τον Independent είναι:

Ιρλανδία
Κροατία
Ελβετία
Ιταλία
Λουξεμβούργο
Ελλάδα
Αυστρία
Ουκρανία
Φινλανδία
Ολλανδία