Emmet Walsh: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός του Blade Runner

Image
ηθοποιο
Συντάκτης
Newsroom

 

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη, σε ηλικία 88 ετών ο Emmet Walsh. Ο ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε περισσότερους από 220 κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένων των Blade Runner, Knives Out και των Blood Simple και Raising Arizona, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ο μάνατζερ του Walsh, Sandy Joseph, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Variety ότι πέθανε την Τρίτη στο Βερμόντ, σύμφωνα με το Guardian. «Το τεράστιο έργο του Walsh περιλαμβάνει 119 ταινίες μεγάλου μήκους και περισσότερες από 250 τηλεοπτικές παραγωγές», γράφει η στην ανακοίνωση του Sandy Joseph.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1935 και μεγαλωμένος στο Βερμόντ, ο Walsh απέκτησε τον πρώτο του ρόλο στον κινηματογράφο - έναν επιπλέον ρόλο στο Midnight Cowboy - και τον πρώτο του ρόλο στον κινηματογράφο στο Alice's Restaurant, και τα δύο το 1969. Η καριέρα του Walsh διήρκεσε 60 χρόνια, δουλεύοντας στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Έπαιξε έναν αθλητικογράφο στην αθλητική κωμωδία του Paul Newman Slap Shot (1977), τον αξιωματικό του Dustin Hoffman στο Straight Time (1978), τον ελεύθερο σκοπευτή που κυνηγούσε τον Steve Martin στο The Jerk (1979) και το αφεντικό του LAPD που βγάζει τον Harrison Ford από συνταξιοδότηση στο Blade Runner (1982).