Η Μέριλιν Μονρόε λάτρευε τους Έλληνες

Image
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ
Συντάκτης
Χρήστος Χατζής

 

Η Μέριλιν Μονρόε έτρεφε μεγάλο θαυμασμό για τον ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες, παρόλο που δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτεί τη χώρα μας.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, κατά τη διάρκεια της καριέρας της, σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στον Έλληνα δημοσιογράφο και συγγραφέα Αλέκο Λιδωρίκη.

Η πρώτη συνέντευξη με τον Λιδωρίκη έγινε το 1947 και η δεύτερη το 1953, όταν ο Έλληνας δημοσιογράφος βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και εργαζόταν στα στούντιο της παραγωγικής εταιρίας 2oth Century Fox. Σε μία λοιπόν από τις συνεντεύξεις της στον Λιδωρίκη, η Μονρόε αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

Μ

 

Μέριλιν Μονρόε: "Oι Έλληνες είναι τόσο όμορφοι!"

Ειδικότερα, η ηθοποιός δήλωσε για την χώρα μας “Θα μου άρεσε πολύ να είχα γεννηθεί στην χώρα σας. Οι Έλληνες είναι τόσο όμορφοι! Και δεν αναφέρομαι μόνο στην εξωτερική τους ομορφιά, αν και τα μάτια των Ελλήνων λάμπουν με τόσο περίεργο τρόπο και τόσο… ηδονικά. Μου αρέσει κυρίως το θάρρος τους και η καλή τους καρδιά αλλά και το πνεύμα τους, αφού πάντα προσπαθούν να βρίσκουν κάτι αισιόδοξο, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές”.

Η ηθοποιός συμπλήρωσε “Μια μέρα έπαιζα με ένα αγόρι στο “βρώμικο” και “αηδιαστικό” Λος Άντζελες. Το αγόρι αυτό ήταν από την Ελλάδα και είχε την μανία να συλλέγει κοχύλια. Εγώ τον φώναζα Απόλλωνα… με φίλησε μια φορά… μετά χαθήκαμε… Τώρα πια θα είναι ένας τέλειος και πανέμορφος άντρας”.

 

Μ

 

Σπύρος Σκούρας: O Έλληνας που ανακάλυψε την Μέριλιν Μονρόε

Ένας από τους βασικούς ιδρυτές της 20th Century Fox, ο Σπύρος Σκούρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό του Πύργου Ηλείας και πριν μεταναστεύσει στην Αμερική, εργαζόταν στην περιοχή ως βοσκός. Ο Σκούρας μάλιστα ήταν αυτός που ανακάλυψε το ταλέντο της Μέριλιν Μονρόε.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα πάρτι για τους παραγωγούς της 20th Century Fox, όπου παρατήρησε ένα κορίτσι που ξεχώριζε μέσα στο πλήθος. Ο Σκούρας της έπιασε την συζήτηση και έμαθε πως λεγόταν Νόρμα Τζιν, δούλευε ως μοντέλο και εκείνη την εποχή είχε δεσμό με τον διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ, Τζο Ντι Μάτζιο. Λίγο μετά συναντήθηκε ξανά μαζί της, πείθοντας την να μετατραπεί στο είδωλο που όλοι γνωρίζουμε.

Εκείνη την βραδιά γεννήθηκε η “Μέριλιν Μονρόε”. Ο Σκούρας δεν δημιούργησε την Μέριλιν, επειδή είδε σ’ αυτή τη νεαρή κοπέλα μια σπουδαία ηθοποιό, αφού άλλωστε, οι κύκλοι στον χώρο του σινεμά εκείνη την εποχή την θεωρούσαν ως “δύσκολη” στα γυρίσματα, ότι είχε συναισθηματική αστάθεια και η διάθεση της άλλαζε πολύ συχνά. Αντίθετα, αυτό που έκανε τον Σκούρα να δημιουργήσει την Μέριλιν Μονρόε ήταν η διαίσθηση πως αυτή η ηθοποιός θα αγαπηθεί από το κοινό και οι ταινίες της θα σημειώσουν μεγάλες εισπράξεις.

 

 

Μ

 

 

Μ

 

 

Μ

 

 

Μ

 

 

Μ

 

 

Μ

 

 

Μ

 

* Όλες οι εικόνες του άρθρου έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και τα προγράμματα/εφαρμογές Dezgo, Remini και RemakerAI.

 

Πηγές: cnn.gr / iefimerida.gr / ertnews.gr / wikipedia.org / el.ozonweb.com