Η Βουγιουκλάκη για τη σχέση της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Η Φρειδερίκη τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα (video)

Image
αλικη
Συντάκτης
Newsroom

 

Είναι γνωστό ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του, στο πλευρό της συζύγου του, Άννας-Μαρία, ωστόσο αυτό που είναι ιδιαίτερα άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι ο δεσμός που φέρεται να είχε συνάψει, πριν παντρευτεί, με την εθνική σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μία σχέση που συζητήθηκε περισσότερο κάθε άλλη και για τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ερωτεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη Ρώμη. Εκεί ξεκίνησε το ειδύλλιο, που αργότερα πήρε τη μορφή σκανδάλου και προκάλεσε την παρέμβαση της βασίλισσας Φρειδερίκης, μητέρα του Κωνσταντίνου.

Το περιβάλλον του βασιλιά έδειξε από την αρχή την αντίθεσή του σε αυτή τη σχέση. Ο λόγος; Απλός. Όσο πετυχημένη κι αν ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, δημοφιλής και αγαπητή, δεν ήταν γαλαζοαίματη.

Επιστρέφοντας από τη Ρώμη, η ηθοποιός αναγκάστηκε να διαψεύσει τη σχετική φημολογία. Κανείς, όμως, δεν την πίστεψε. Οι φήμες οργίαζαν και όλοι πίστευαν ότι οι δύο νέοι εξακολουθούσαν να συναντιούνται. Ο Τύπος της εποχής μάλιστα έγραφε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν πραγματικά ερωτευμένος μαζί της και μάλιστα της έστελνε καθημερινά στο θέατρο ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα και υπέγραφε ως "Κώστας”. Μάλιστα, φαίνεται πως πήγαινε συχνά στα γυρίσματα διάφορων ταινιών για να την παρακολουθήσει.

Όπως είχε αποκαλύψει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, η Φρειδερίκη ήταν αυτή που έβαλε τέλος στη σχέση τους: "Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί. Όμως πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από την μητέρα του. Μετά τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα”.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν είχε τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του στη μητέρα του ούτε να της φέρει αντίρρηση. Υπάκουσε λοιπόν στις προσταγές της βασίλισσας και στο πρωτόκολλο και σύντομα παντρεύτηκε την Άννα Μαρία.

Ο Τύπος της εποχής βέβαια οργίαζε. Την ώρα που παρουσίαζαν τις περιοδείες του βασιλικού ζεύγους, στην ίδια σελίδα δημοσίευαν και μια μεγαλύτερη φωτογραφία της Βουγιουκλάκη γράφοντας χαρακτηριστικά:

''"Είναι μια, χωρίς στέμμα, βασίλισσα του θεάτρου”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ellada 24 (@ellada24gr)