Πέτρος Φιλιππίδης: Αιφνιδιαστικό αίτημα του ηθοποιού να απολογηθεί συμπληρωματικά – Έγινε ομόφωνα δεκτό

Image
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Να απολογηθεί συμπληρωματικά ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης λίγο πριν ξεκινήσει η αγόρευση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ενοχή του ή όχι. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες απολογήθηκε για περίπου οκτώ ώρες, μέσω της συνηγόρου του ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση καθώς όπως σημείωσε χθες περιήλθαν σε γνώση του κάποια καινούργια έγγραφα τα οποία εμπεριέχουν στοιχεία που δεν έχουν εισφερθεί μέχρι σήμερα στη διαδικασία και θέλει να κάνει χρήση αυτών.

Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έγινε ομόφωνα δεκτό το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη να απολογηθεί συμπληρωματικά. Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση της κας. Στέλλας Στόγια που ζήτησε νωρίτερα την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο.

Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, στη μαραθώνια απολογία του, ο Πέτρος Φιλιππίδης επιχείρησε να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του βιαστή που τον έφερε στο εδώλιο. Για περίπου οκτώ ώρες ο κατηγορούμενος ηθοποιός αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται τις οποίες απέδωσε σε οργανωμένο σχέδιο και έβαλε στο «κάδρο» συναδέλφους του, αλλά και συγκεκριμένο δικηγόρο, με κίνητρο τις ανακατατάξεις στο ελληνικό θέατρο. Μιλώντας, όπως είπε, «από καρδιάς» άλλοτε κλαίγοντας και άλλοτε με ύφος φορτισμένο μίλησε για την αποκαθήλωση και την οικονομική του καταστροφή.

Αναφερόμενος, δε, στις καταγγέλλουσες ισχυρίστηκε πως αποφάσισαν μετά από τόσα χρόνια να τον καταγγείλουν γιατί τις είχε απορρίψει από επαγγελματικές συνεργασίες, ενώ για δύο εξ αυτών ανέφερε πως όλα έγιναν με τη συναίνεσή τους. «Δεν περίμενα να βρεθώ ποτέ σε αυτή τη θέση στα εξήντα μου χρόνια άδικα. Η προσωπική, οικογενειακή ζωή μου έχει καταστραφεί. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Καταστράφηκαν και οι γύρω μου», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ, στη συνέχεια, υποστήριξε πως δεν επιθυμεί πλέον να ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο αν και ο κόσμος εξακολουθεί να τον αγαπά.

«Δεν είμαι πια ηθοποιός. Δεν είμαι σκηνοθέτης. Δεν θέλω καμιά σχέση πια με αυτό το χώρο. Ούτε ως θεατής δεν θέλω να περνάω απ’ έξω. Έχω τελειώσει εγώ με το χώρο αυτό εδώ και δύο χρόνια. Δεν με πειράζει όλο αυτό αλλά με πειράζει ότι με λένε βιαστή. Άπιστος σύζυγος ήμουν. Βιαστής δεν είμαι», έλεγε και ξαναέλεγε. «Εγώ υπερασπίζομαι τη ζωή μου, την χαμένη ζωή μου που κρέμεται από μια κλωστή πλέον. Δεν πρόκειται να ξαναδουλέψω σε αυτή τη δουλειά. Δεν τους θέλω, να μην τους ξαναδώ στα μάτια μου. Ντροπή τους», ανέφερε φορτισμένος και έστρεψε τα βέλη του σε συναδέλφους του, σχολιάζοντας τη στάση που τήρησαν απέναντί του.

«Ποιος τα λέει αυτά; Ο Μπιμπίλας, ο Μπουρδούμης, ο Πασχάλης Τσαρούχας; Όλοι μαζί. Δεν μπορούν να με δουν στα μάτια. Δεν ήρθε ένας να μου πει κάτι. Θέλουν να ξεχάσουν το δικό τους παρελθόν. Είναι και αυτό ένα κίνητρο. Ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο και με βγάλανε. Από τη μνήμη και την καρδιά του κόσμου όμως δεν μπορούν να με βγάλουν», είπε συναισθηματικά φορτισμένος και συνέχισε απευθυνόμενος στους δικαστές λέγοντας:

«Εγώ είμαι αγαπητός στο κόσμο δεν είμαι σαν τον Μπέζο, μυστήριος. Και δεν μπορούν να με βγάλουν από εκεί. Και αυτό τους πονάει. Όποιος βγει να με υπερασπιστεί τον τελειώνουν για πάντα. Μίλησα με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδη και μου είπε: “Είμαι μαζί σου αλλά δεν βλέπεις τι γίνεται;”. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Τον Κιμούλη δεν τον άγγιξε τίποτα. Ο κανονικός κόσμος ξέρει και δεν κρύβεται, δεν είναι θρασύδειλος. Δεν έχω μιλήσει δύο χρόνια τώρα και έχω πολλά μέσα στη ψύχη μου. Θέλω να πάω σπίτι μου. Επιτρέπεται 60 χρονών άνθρωπος να κλαίω μπροστά σας; Δεν είμαι βιαστής, είναι δυνατόν να κάθομαι να λέω αυτό το πράγμα. Κάντε ό,τι θέλετε…».