Το μαντήλι της βασίλισσας Ελισάβετ πάνω στο αγαπημένο της πόνυ

Image
PONY
Συντάκτης
Newsroom

 

Το μαντήλι που ήταν απλωμένο πάνω στο αγαπημένο πόνυ της βασίλισσας Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της κηδείας της, ήταν ένα σχέδιο του οίκου Hermes αφιερωμένο στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σχεδιάστηκε από τον Jean de Fougerolle για την φθινοπωρινή - χειμερινή συλλογή του 1993 με την ονομασία «Βασιλικοί Στάβλοι (The Royal Mews)». Σε αυτό απεικονίζεται το κτίριο που φιλοξενεί τα άλογα της Βασίλισσας από το 1820, οι πέντε βασιλικές άμαξες και ο ιπποκόμος της. Σημειωτέον το μαντίλι ήταν το βασικό αξεσουάρ της βασιλικής γκαρνταρόμπας εδώ και δεκαετίες και το συγκεκριμένο το αγαπημένο της.

Κατά την πορεία της βασιλικής νεκροφόρας, η «Έμμα», βρισκόταν στην άκρη του δρόμου συνοδευόμενη από τον επικεφαλής ιπποκόμο του Μπάκιγχαμ, Τέρι Πέντρι (Terry Pendry). Όταν η σορός της βασίλισσας έφτασε κοντά τους ο Πέντρι υποκλίθηκε ενώ η «Έμμα» στεκόταν ήσυχα στο πλευρό του.

Μιλώντας αποκλειστικά στο «MailOnline», ο κος Πέντρι αποκάλυψε ότι «η τελευταία τους βόλτα ήταν στις 18 Ιουλίου. Η βασίλισσα πάντα ίππευε με μια λευκή σέλα από δέρμα προβάτου, οπότε φρόντισα η «Έμμα» να την φορέσει. Θα μπορούσα να βάλω τα γάντια ιππασίας αλλά σκέφτηκα ότι αυτό το μαντίλι ήταν η τέλεια πινελιά».