Πρότυπο ανθρωπιάς: Ο Ζακ Γαλιφιανάκης πλήρωνε επί 27 χρόνια το ενοίκιο μίας άστεγης γυναίκας

Image
ζακ
Συντάκτης
Newsroom

 

Αλήθεια είναι η φήμη που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για τον γνωστό ηθοποιό και ελληνικής καταγωγής Ζακ Γαλιφιανάκη, ότι υπήρξε πολύ καλός φίλος με μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν είχε σπίτι. Τη βοήθησε μάλιστα να βρει διαμέρισμα για να ζήσει, της πλήρωνε το ενοίκιο και την προσκαλούσε σε εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ.

Το "μυστικό" εξαπλώθηκε αρχικά στο Reddit "μιλώντας" για μία φιλία 27 ετών και γρήγορα έγινε viral σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τα αμερικανικά media τονίζουν πως αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απολύτως αληθείς.

Πρόκειται για την Μαρί "Μίμι" Χάιστ, η οποία έμεινε άστεγη μετά τη διάλυση του γάμου της, τη δεκαετία του 1970. Μάλιστα, η ιστορία της φιλίας του Ζακ Γαλιφιανάκη και της Μίμι παίζει σημαντικό ρόλο στο ντοκιμαντέρ του 2015 "Queen Mimi" σε σκηνοθεσία του Γιανίβ Ροκά. Στο ντοκιμαντέρ γνώρισε την Χάιστ να εργάζεται ως μπαρίστα σε μια καφετέρια κοντά στο πλυντήριο στο οποίο ζούσε κάποτε η γυναίκα.

Η πραγματικότητα δεν απέχει από αυτή του ντοκιμαντέρ. Όπως εξιστόρησε ο ίδιος ο Ζακ Γαλιφιανάκης, "γνώρισα τη Μίμι στα τέλη της δεκαετίας του '90 στη Σάντα Μόνικα. Δούλευε και έμενε σε ένα πλυντήριο όπου πήγαινα να πλένω τα ρούχα μου. Πιάναμε την κουβέντα, ήμασταν φλύαροι και μετά γίναμε φίλοι". Αστειεύτηκε μάλιστα λέγοντας: "Υπήρξε ένα φλερτ μεταξύ μας αφού γεννηθήκαμε την ίδια χρονιά". Όταν σταμάτησε να γελά, ανέφερε: "Απλά αράζαμε στο πλυντήριο, ξέρετε, όπως όταν συναντάτε τους φίλους σας".

Όταν ο Γαλιφιανάκης άρχισε να έχει επιτυχίες στην επαγγελματική του διαδρομή, βρήκε ένα μικρό διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο, εκεί κοντά στο πλυντήριο που έμενε η Μίμι και επί 27 χρόνια πλήρωνε το ενοίκιο. H γυναίκα είχε πει, με αφορμή το ντοκιμαντέρ που είχε βγει, πως "ο Ζακ δεν ήθελε να μαθευτεί".

Ο Γαλιφιανάκης είχε επίσης μιλήσει γι αυτό: "Αυτό που συνέβη είναι ότι απομακρύνθηκα από την περιοχή και θα ερχόμουν σε επαφή μαζί της εδώ και εκεί. Σκεφτόμουν: "Τι κάνω; Χρειάζεται ένα κατάλληλο μέρος για ύπνο". Έτσι βρήκα αυτό το μέρος κοντά στο πλυντήριο, ήταν πολύ απλό".

 

Μαζί στο κόκκινο χαλί

Η φιλία τους "μεγάλωσε" μαζί με την καριέρα του Γαλιφιανάκη, με τον ηθοποιό να την προσκαλεί αρχικά στο talk show "Late World with Zach" το 2002 και στη συνέχεια να τον συνοδεύει σε πρεμιέρες στο κόκκινο χαλί για τις ταινίες του.

"Μισώ το κόκκινο χαλί κι όλα αυτά που σε αναγκάζουν να κάνεις στο Hollywood. Η Μίμι με βοηθά να νιώθω καλύτερα όταν τη βλέπω εκεί. Νομίζω ότι της αρέσει. Της αρέσει κάπως όλο αυτό. Αν δεν χρειάζεται να το κάνεις είναι διασκεδαστικό. Στη Μίμι αρέσει η λάμψη και η αίγλη. Υπάρχει δωρεάν φαγητό εκεί, δωρεάν ποτά, δωρεάν ταινία, δωρεάν ποπ κορν. Σε ποιον δεν θα άρεσε αυτό; Εκτός από μένα..." είχε αναφέρει ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός.

"Βλέπεις ανθρώπους που είναι αφημένοι στην τύχη τους και στους δρόμους και σπάνια εμείς ως κοινωνία προσπαθούμε να τους προσεγγίσουμε σε προσωπική βάση. Μερικές φορές δωρίζεις χρήματα και τέτοια πράγματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να κάνεις για έναν φίλο. Και μάλλον θα έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας".

Συνέχισε λέγοντας: "Ξεκίνησε με το καρτοτηλέφωνο που χρησιμοποιούσε στο πλυντήριο. Πήγα να τη δω και της πήρα ένα κινητό τηλέφωνο για να μπορούμε να συνομιλούμε και να μπορεί να συνομιλεί με τους άλλους φίλους της. Και μετά πήραμε το διαμέρισμα και μου τηλεφώνησε και μου είπε "θα ήταν ωραίο να έχουμε τηλεόραση!" Είναι τιμή μου να γνωρίζω αυτή τη γυναίκα" κατέληξε ο Γαλιφιανάκης.

Η Μίμι είχε γνωρίσει αρκετές διασημότητες και είχε έρθει κοντά με πολλούς, ιδίως με την Ρενέ Ζελβέγκερ.

Το πλυντήριο στο οποίο η Χάιστ συνάντησε τον Γαλιφιανάκη έκλεισε τις πόρτες του το 2019 μετά από 41 χρόνια λειτουργίας. Στις 24 Νοεμβρίου 2021, μια ανάρτηση από το Instagram της Χάιστ ανακοίνωσε ότι πέθανε σε ηλικία 96 ετών.