Σοκ στην Τουρκία: Ξεσκεπάστηκε μαφία που διακινούσε βρέφη

Image
ΓΙΑΤΡΟΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Σωρεία αποκαλύψεων έχουν ακολουθήσει την είδηση για τη μαφία διακίνησης βρεφών που δρούσε στην Τουρκία, μεταφέροντας μωρά σε ιδιωτικές κλινικές με σκοπό το κέρδος, και εξαγοράζοντας τη σιωπή των αρμοδίων.

Όπως αποκαλύπτει ο Μανώλης Κωστίδης στο ΣΚΑΙ, η σπείρα δεχόταν ποσά σε συνεργασία από την αντίστοιχη υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της γείτονας, για να κανονίζει και να διεξάγει τη μεταφορά βρεφών από δημόσιες σε ιδιωτικές κλινικές.

Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι πως η μαφία φέρεται να ευθύνεται για τους θανάτους τουλάχιστον 20 μωρών, αφού τα ιδιωτικά νοσοκομεία «διαλογής» πολλές φορές δεν διέθεταν ικανά μέσα για την περίθαλψή τους.

Τουρκία: Άφηναν τα βρέφη να ξεψυχούν για το «ρευστό»

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κωστίδη, η κυβέρνηση χρημάτιζε την εν λόγω παράτυπη επιχείρηση εμπορίας ψυχών, πληρώνοντας ανά ημέρα τους ιδιώτες για τις κλίνες.

Αυτό είχε ως απότοκο, τα βρέφη να κρατούνται στα εν λόγω ιδρύματα για πολύ περισσότερο του ενδεδειγμένου, ακόμα και για τρεις μήνες, ενώ δεν διέθεταν προσωπικό κατάλληλης ειδίκευσης για τη φροντίδα τους.

Πολλά από τα άτυχα βρέφη πέθαναν έτσι, εγκαταλελειμμένα να παράγουν «παθητικό» κεφάλαιο για την αδίστακτη μαφία.

Μετά τις αποκαλύψεις και την έναρξη των ερευνών, έχουν σφραγιστεί εννέα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσά τους και αυτό ιδιοκτησίας του πρώην Υπουργού Υγείας της Τουρκίας.

Οι έρευνες αποκάλυψαν επίσης διάλογους μεταξύ των υπαλλήλων των εν λόγω κλινικών, και τον ανείπωτο κυνισμό με τον οποίο αντιμετώπιζαν τα βρέφη ως επένδυση.

Φέρεται σε συζητήσεις να μη νοιάζονται για το αν κάποιο μωρό αργοπέθαινε στην κοιτίδα του, κανονίζοντας πώς θα ψεύδονταν στους γονείς και στα επίσημα έγγραφα για την ώρα θανάτου, προκειμένου να κερδίσουν μερικές ακόμα μέρες «κονδυλίων».

Απίστευτος είναι και ο τρόπος με τον οποίο πήρε διαστάσεις και ήρθε στο φως η υπόθεση, όταν η αποθρασυμένη μαφία έκανε «επίσκεψη» στον αρμόδιο εισαγγελέα, απειλώντας πως θα τον δολοφονήσουν αν δεν σταματούσε να ερευνά την υπόθεση.

Ο εν λόγω ωστόσο δεν υπέκυψε στις απειλές, και διέταξε έρευνες σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αποκαλύπτοντας το δίκτυο των δωροδοκιών, και τις δεκάδες οικογένειες που έχασαν εν αγνοία τους τα παιδιά τους, στον βωμό του κέρδους.