Επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στην περιοχή κατοικίας του Νετανιάχου

Image
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
Συντάκτης
Newsroom

 

Απόπειρα απάντησης από τη Χεζμπολάχ αποτελεί η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος προς την περιοχή που βρίσκεται η κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews Γιώργος Σιδέρης, ήδη εδώ και καιρό για λόγους ασφαλείας, τόσο ο Μ. Νετανιάχου, όσο και η οικογένειά του δεν διαμένουν εκεί.

Διευκρίνισε ότι το drone δεν έπληξε την πρωθυπουργική οικία, αλλά εκτιμάται ότι η ενέργεια αυτή δείχνει προσανατολισμό κλιμάκωσης από τη Χεζμπολάχ.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Σιδέρης: «Από νωρίς το πρωί ήχησαν οι σειρήνες στην περιοχή στην ευρύτερη περιοχή της Χάιφα, ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες βρέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό. Ανάμεσα στις περιοχές όπου είναι σε κόκκινο συναγερμό είναι η περιοχή της Καισάρειας. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται και η πρωθυπουργική κατοικία.

Όμως εκείνο το οποίο μαθαίνουμε και εδώ πρέπει να βάλουμε έναν αστερίσκο, είναι ότι σε καμία περίπτωση όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και η οικογένειά του δεν μένουν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Βρίσκονται σε άλλο σημείο του Ισραήλ.

Όμως το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε από την σιιτική οργάνωση από τη Χεζμπολάχ η πρωθυπουργική κατοικία, η περιοχή που βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, δηλαδή μια προσπάθεια με ένα μέσο, με ένα όπλο το οποίο θεωρείται κατά μία έννοια σχεδόν ακριβείας, δείχνει σίγουρα την κλιμάκωση από την πλευρά της ιρανικής οργάνωσης.

Και από την άλλη αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο. Είναι μία πολύ σοβαρή κλιμάκωση η σημερινή πράξη, αυτή της Χεζμπολάχ για το Ισραήλ, αντιλαμβάνεστε ότι βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για ακόμη μία φορά το Τελ Αβίβ.

Πάντως αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι η Χεζμπολάχ έχει κάνει έχει κάνει μία κίνηση που θεωρείται μία πολύ σοβαρή κλιμάκωση, στοχοποιώντας την πρωθυπουργική οικία του Βενιαμίν. Έγινε προσπάθεια, από τη Χεζμπολάχ για να πάρει κάτι πίσω ως συμβολισμό, ας μην ξεχνάμε ότι έχουν δολοφονηθεί όλοι οι ηγέτες της Χεζμπολάχ, όλοι οι ηγέτες της Χαμάς.

Η συγκεκριμένη επιθετική ενέργεια της Χεζμπολάχ, επαναλαμβάνω στην πόλη που βρίσκεται και η πρωθυπουργική κατοικία και μάλλον και με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με το μέσο, δηλαδή το όπλο δηλαδή που την περασμένη Κυριακή ήταν αυτό το οποίο έδωσε στη Χεζμπολάχ το χτύπημα, το οποίο αναζητούσε, ένα χτύπημα γοήτρου το οποίο ήταν στη στρατιωτική βάση των Γκολανί, των ειδικών δυνάμεων της του Ισραήλ, οι οποίοι Γκολανί ήταν αυτοί οι οποίοι μπήκαν πρώτοι στη Γάζα.

Αυτή τη στιγμή είναι από τις ταξιαρχίες οι οποίες ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι του Βορείου Μετώπου. Και με το drone λοιπόν, με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι, είχαν καταφέρει αυτό το και θεαματικό και πολύ υψηλού συμβολισμού χτύπημα. Είχε νεκρούς, είχε νεκρούς στρατιώτες και γίνεται και ολόκληρη έρευνα γιατί αιφνιδίασε πάρα πολύ.

Είναι σε εξέλιξη η έρευνα, πολυεπίπεδη η συγκεκριμένη και απ’ ό, τι φαίνεται αυτή η έρευνα ενδεχομένως να επεκταθεί.

Κυρίως για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, από τη στιγμή που μία ολόκληρη περιοχή δείχνει να στοχοποιείται, δηλαδή η περιοχή της Καισάρειας στοχοποιείται από μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι της Χεζμπολάχ σε μία περιοχή όπου βρίσκεται και η πρωθυπουργική κατοικία».