Το εξώφυλλο του Time για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ με το αιματοβαμμένο "Χ"

Image
χαμασ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ αναμένεται να πυροδοτήσει νέες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στο μέτωπο που έχει ανοίξει το Ισραήλ στη Γάζα.

Η είδηση του θανάτου του, αποτελεί το νούμερο ένα θέμα παγκοσμίως και το περιοδικό Time κυκλοφόρησε με ένα χαρακτηριστικό εξώφυλλο.

Απεικονίζει τον Σινουάρ με ένα κόκκινο «Χ» που «στάζει αίμα», δείχνοντας ότι αποτελεί παρελθόν τόσο ο ίδιος ενδεχομένως όμως και ο πόλεμος στη Γάζα.

Πώς έγινε η συμπλοκή Σινουάρ με Ισραήλ

Συγκεκριμένα, η στρατιωτική μονάδα του Ισραήλ είδε τρεις μαχητές να κινούνται μεταξύ κτηρίων και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανταλλαγή πυρών.

Ο Σινουάρ κατέφυγε σε ένα κατεστραμμένο κτήριο.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, άρματα μάχη έβαλαν εναντίον του κτηρίου, ενώ εκτοξεύθηκε και πύραυλος.

Σε εκείνο το στάδιο ο Σινουάρ είχε ταυτοποιηθεί απλώς ως ένας μαχητής, όπως δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες πλησίασαν το πτώμα του, είδαν ότι κρατούσε όπλο, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε στην κατοχή του 40.000 σέκελ (περίπου 9.900 ευρώ).

Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ

Ένα ισραηλινό drone εντόπισε τον Γιαχία Σινουάρ την ώρα που βρισκόταν τραυματισμένος και καθισμένος σε πολυθρόνα, καλυμμένος από σκόνη, στα ερείπια κτηρίου στη νότια Γάζα, σύμφωνα με βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αρχές.

Την ώρα που το drone πετούσε κοντά του, ο Σινουάρ φαίνεται να του ρίχνει ένα ξύλο.

Έπειτα από εντατικό ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο, τα ισραηλινά στρατεύματα που σκότωσαν τον Σινουάρ στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών την Τετάρτη αρχικά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο μαχητής αυτός ήταν ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός της χώρας τους.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες Πληροφοριών περιόριζαν σταδιακά την περιοχή στην οποία θα μπορούσε να δραστηριοποιείται ο Σινουάρ, επεσήμανε ο στρατός χθες, Πέμπτη, αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του μετά τη λήψη γενετικού υλικού, δακτυλικών αποτυπωμάτων και μέσω των οδοντιατρικών αρχείων.