Λευκός Οίκος: Το Ιράν ετοιμάζεται για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Image
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

Την πληροφορία για επικείμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μεταδίδουν δημοσιογράφοι έγκυρων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, όπως το CNN, το ABC και το Axios, επικαλούμενα αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Όπως φέρεται να αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για να υπερασπιστούν το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης.

«Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Τεχεράνη», συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματούχος.

Επιπλέον οι New York Times, επικαλούμενοι Ισραηλινούς αξιωματούχους ανέφεραν πως η ιρανική επίθεση «θα γίνει σε 3 αεροπορικές βάσεις και ένα αρχηγείο υπηρεσίας πληροφοριών» βόρεια του Τελ Αβίβ, ενώ την προσδιόρισε πως θα εκδηλωθεί χρονικά εντός των ερχομένων 12 ωρών.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) δήλωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια αεροπορική απειλή από το Ιράν, σημειώνοντας πως το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») είναι προετοιμασμένο για ιρανική απειλή.

Ο ίδιος είπε πως τα συστήματα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ είναι πλήρως ετοιμοπόλεμα και πως οι IDF είναι προετοιμασμένες τόσο για έναν επιθετικό όσο για έναν αμυντικό πόλεμο. Προειδοποίησε δε ότι οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα έχει συνέπειες.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της πληροφορίας για επικείμενη επίθεση του Ιράν, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση υψηλού επιπέδου στους υπαλλήλους της στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, δίνοντάς τους εντολή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να είναι έτοιμοι να μπουν σε καταφύγιο βομβών.

Ανάλογη εντολή είχε δώσει η αμερικανική πρεσβεία στην ιρανική αεροπορική επίθεση στο Ισραήλ τον περασμένο Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο το Ιράν είχε εξαπολύσει drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, που όμως δεν έφτασαν στους στόχους τους, είτε γιατί αποκρούστηκαν από την ισραηλινή αντιαεροπορική θωράκιση, είτε εξαιτίας της παρέμβασης των ΗΠΑ, της Γαλλίας, αλλά και Αραβικών χωρών, κυρίως με ηλεκτρονικά αντίμετρα.