Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Image
na
Συντάκτης
Newsroom

 

Μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο X (πρώην Twitter) ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό στον Λίβανο.

Τις τελευταίες ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη ένα θρίλερ σχετικά με την τύχη του Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, καθώς πηγές του Ισραήλ διέρρεαν ότι είχε σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά σε στοχευμένο βομβαρδισμό στον Λίβανο.

Ωστόσο, πηγές της Χεζμπολάχ επέμεναν ότι είναι ζωντανός και καλά στην υγεία.

Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως κανείς δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με την ηγεσία της Χεζομπολάχ από την Παρασκευή.

«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Άλλος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο λοχαγός Νταβίντ Αβραάμ, επιβεβαίωσε στο AFP ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ «εξαλείφθηκε».

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε παράλληλα και ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αβισάι Αντρέι, τον οποίο επικαλείται το Reuters, μία ημέρα μετά την ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ο Νασράλα είναι νεκρός και δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση της Χεζμπολάχ.