Στις φλόγες ο ιστορικός καθεδρικός ναός της Ρουέν στη Γαλλία (video)

Image
ρουεν
Συντάκτης
Newsroom

 

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε πύργο του καθεδρικού της Ρουέν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης. 

Οι εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες να ξεπηδούν από κάτι που μοιάζει με στέγαστρο σκαλωσιάς κοντά στην κορυφή του κτιρίου, το οποίο είναι διάσημο λόγω των τριών πύργων του που καλύπτουν εκατοντάδες χρόνια αρχιτεκτονικής.

 

Ο ναός είναι διάσημος από τις στέψεις των Γάλλων μοναρχών, ενώ κάποιες από τις ζωγραφιές του έχουν φιλοτεχνηθεί από τον Γάλλο Ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Κλοντ Μονέ το 19ο αιώνα. Οι εργασίες για την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς οικοδομήματος ξεκίνησαν το 1080 και ολοκληρώθηκαν γύρω στο 1200.

 

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά από τον σταθμό BFM φαίνεται μια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από τον γοτθικό ναό και ανθρώπους στους δρόμους να κοιτούν ψηλά έντρομοι. Η σκηνή αυτή θύμισε την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων το 2019.

Ο νομάρχης της περιοχής δήλωσε ότι ο ναός έχει εκκενωθεί και πως στο σημείο βρίσκονται οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ούτε σαφής εικόνα για την έκταση των ζημιών.

 

«Μια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην κορυφή του καθεδρικού ναού της Ρουέν. Η προέλευση είναι άγνωστη σε αυτό το στάδιο. Όλες οι δημόσιες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί», έγραψε ο δήμαρχος της πόλης Nicolas Mayer-Rossignol στο X.