Παρίσι: Ακτιβιστές πέταξαν πορτοκαλί σκόνη στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών

Image
μπογιες
Συντάκτης
Newsroom

 

Δύο ακτιβιστές της συλλογικότητας Riposte alimentaire συνελήφθησαν αφού πέταξαν πορτοκαλί σκόνη σε αίθουσα μέσα στο ιστορικό κτίριο των Βερσαλλιών στο Παρίσι.

Η συλλογικότητα ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια αυτή σε δελτίο τύπου, τονίζοντας ότι «το δικαίωμα στην τροφή αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο».

Οι δύο ακτιβιστές, συνελήφθησαν αφού πέταξαν πορτοκαλί σκόνη στην αίθουσα των καθρεφτών στο Ανάκτορο το Σάββατο, όπως αποκάλυψε αστυνομική πηγή. Οι υποδομές δεν υπέστησαν ζημιές. Και οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση στις Βερσαλλίες, πρόσθεσε η πηγή, μεταδίδει η γαλλική Figaro.

Αυτή η συλλογικότητα (παλαιότερα γνωστή ως Dernière rénovation) έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα φθοράς στον πίνακα της Μόνα Λίζα, ρίχνοντας σούπα, στο Λούβρο τον Ιανουάριο και στη συνέχεια σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ, Le Printemps, τον Φεβρουάριο στο Musée des Beaux-Arts στη Λυών. Δύο από τους ακτιβιστές της τέθηκαν υπό κράτηση τον Απρίλιο και συνελήφθησαν στην είσοδο του Musée d'Orsay με την υποψία ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ανάλογη δράση και εκεί.