Καταστράφηκε από πυρκαγιά το ιστορικό παλιό χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης (video)

Image
κτηριο
Συντάκτης
Newsroom

 

Το ιστορικό παλιό κτήριο του χρηματιστηρίου της Δανίας, στο κέντρο της Κοπεγχάγης, καταστράφηκε ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά. Bίντεο από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ανθρώπους να μεταφέρουν μεγάλους πίνακες ζωγραφικής από το κτήριο, το οποίο χτίστηκε το 1615, για να τους σώσουν από τις φλόγες.

Το κτήριο Børsen του 17ου αιώνα - ένα από τα παλαιότερα κτήρια της πόλης - τυλίχτηκε τα ξημερώματα στις φλόγες και το εμβληματικό του κωδωνοστάσιο κατέρρευσε, ενώ οι Δανοί παρακολουθούσαν τις συγκλονιστικές εικόνες με κομμένη την ανάσα.

Το ιστορικό κτήριο, του οποίου η κορυφή είχε σχήμα που θυμίζει τις ουρές τεσσάρων δράκων που είναι πλεγμένες μεταξύ τους, βρισκόταν υπό ανακαίνιση. Ολοι όσοι ήταν μέσα κατάφεραν να φύγουν.

 

 

Σημειώνεται πως στο κτήριο δεν στεγάζεται πλέον το χρηματιστήριο της Δανίας, αλλά χρησιμεύει ως έδρα του Εμπορικού Επιμελητηρίου. "Μας περίμενε ένα τρομερό θέαμα. Το Χρηματιστήριο καίγεται", έγραψε το Εμπορικό Επιμελητήριο στο Χ.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Γιάκομπ Ένγκελ-Σμιτ είπε ότι 400 χρόνια δανέζικης πολιτιστικής κληρονομιάς τυλίχτηκαν στις φλόγες.

 

Πηγή: skai.gr