Πέθανε η μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ για να προστατεύσει το μωρό της (video)

Image
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Μεταξύ των έξι ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στα ανατολικά του Σίδνεϊ είναι μία 38χρονη μητέρα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από τον δράστη στην προσπάθειά της να προστατεύσει το εννέα μηνών μωρό της.

Τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα όσο και το παιδάκι, μαχαιρώθηκαν από τον 40χρονο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να δώσει το βρέφος σε δύο άντρες που έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Η 38χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Vincent’s, οπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το μωρό υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λόγω των τραυμάτων που έφερε στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μαζί με άλλα επτά άτομα.

Δεν φαίνεται να είχε τρομοκρατικά κίνητρα ο δράστης

Στο μεταξύ, στην τελευταία ενημέρωση που παρείχε η Αστυνομία του Σίδνεϊ, τόνισε πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο 40χρονος δράστης, ο οποίος ευθύνεται για τις δολοφονίες στο εμπορικό κέντρο, είχε τρομοκρατικά κίνητρα ή ιδεολογία.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, σκοτώθηκε από μια γυναίκα αστυνομικό στον τόπο του εγκλήματος. Η αστυνομία είναι βέβαιη ότι ενεργούσε μόνος του. «Δεν πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε εξέλιξη» ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Πώς τον αφόπλισε γυναίκα αστυνομικός

Τον ρόλο που έπαιξε μια αστυνομικός, η οποία έτυχε να βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο την ώρα της επίθεσης κατά πολιτών, περιέγραψε στην ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στην ενημέρωση που παρείχε στους δημοσιογράφους.

Σε αυτήν, ανέφερε πως ο δράστης, τα κίνητρα του οποίου δεν έχουν προσδιοριστεί, βρέθηκε αρχικά στο εμπορικό κέντρο γύρω στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), έφυγε και επέστρεψε μετά από 20 λεπτά, ξεκινώντας να μαχαιρώνει κόσμο αδιάκριτα. Μια αστυνομικός, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, κυνήγησε τον δράστη και όταν τον έφτασε, εκείνος πήγε να της επιτεθεί με το μαχαίρι που κρατούσε. Τότε, εκείνη τον πυροβόλησε και τον έριξε στο έδαφος, περιμένοντας ενισχύσεις.

Στην ίδια ενημέρωση, αναφέρθηκε πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης κινήθηκε μόνος του.