Europol: Έκλεψαν απόρρητα έγγραφα από την έδρα της στη Χάγη

Image
europol
Συντάκτης
Newsroom

 

Εσωτερική κρίση πυροδότησε στη Europol η κλοπή από αγνώστους άκρως απόρρητων φακέλων με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας από την έδρα της στη Χάγη.

Οι φάκελοι με τα ευαίσθητα δεδομένα υποτίθεται ότι ήταν κλειδωμένοι σε ασφαλή χώρο βαθιά μέσα στο αρχηγείο της Europol, αλλά “έκαναν φτερά” το περασμένο καλοκαίρι, βυθίζοντας έκτοτε σε κρίση την κεντρική υπηρεσία επιβολής του νόμου της ΕΕ, που προσπαθεί μαζί με την ολλανδική αστυνομία να εντοπίσει τους υπαίτιους της κλοπής, όπως αποκαλύπτει το Politico.

Οι φάκελοι της εκτελεστικής διευθύντριας της Europol και άλλων ανώτερων αξιωματούχων χάθηκαν κάποια στιγμή πριν τον περασμένο Σεπτέμβριο σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της υπηρεσίας, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Politico και συνομιλίες του μέσου με νυν και πρώην μέλη του προσωπικού. “Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, η Διεύθυνση της Europol ενημερώθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί τα προσωπικά αρχεία πολλών μελών του προσωπικού της Europol”, ανέφερε το σημείωμα προσθέτοντας ότι όταν οι αξιωματούχοι έλεγξαν όλα τα αρχεία της υπηρεσίας ανακάλυψαν ότι “έλειπαν πρόσθετα αρχεία”.