«Θρίλερ» με τη διάσωση της Credit Suisse: Οι μέτοχοί της απέρριψαν την πρόταση της UBS

Image
suisse
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, καθώς σύμφωνα με τους Finbancial Times, η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας θεωρούν πολύ χαμηλή την προσφορά.

Η Credit Suisse φαίνεται πως απορρίπτει την προσφορά για εξαγορά της από την UBS, όπως μετέδωσε το Bloomberg News, μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η η προσφορά έφτανε έως και 1 δισ. δολάρια.

Επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν την υπόθεση, το Bloomberg News έγραψε ότι η Credit Suisse ανθίσταται στην πρόταση, γιατί θεωρεί ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Credit Suisse για έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψει μια ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε την Κυριακή (19/3) την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse, με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

 

dei.gr