«Λευκός καπνός» για την Credit Suisse: Η UBS συμφώνησε να την αγοράσει για πάνω από 2 δισ. δολάρια

Image
ubs
Συντάκτης
Newsroom

 

«Λευκός καπνός» βγήκε από τις διαπραγματεύσεις των δύο μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων στην Ελβετία, της Credit Suisse και της UBS, καθώς η δεύτερη συμφώνησε να αγοράσει την πρώτη για πάνω από 2 δισ. δολάρια, δίνοντας μία πρώτη ανάσα στο σύστημα των αγορών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse μετά την αύξηση της προσφοράς της σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια, με τις ελβετικές αρχές να είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή, καθώς σπεύδουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία πριν από τη Δευτέρα.

Νωρίτερα σήμερα το Bloomberg News έγραψε ότι η Credit Suisse απέρριψε προηγούμενη πρόταση να εξαγοραστεί από την UBS προς ένα δισ. δολάρια, γιατί θεώρησε ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

 

dei.gr