Η στιγμή που ο δήμαρχος της Φλωρεντίας ορμά σε ακτιβιστή που ρίχνει μπογιά στο Palazzo Vecchio

Image
ΙΤΑΛΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Οι εικόνες του δημάρχου της Φλωρεντίας να παρεμβαίνει δυναμικά τη στιγμή βανδαλισμού του ιστορικού Palazzo Vecchio από ακτιβιστές κάνει τον γύρο του κόσμου στα social media. Οι στιγμές που κατέγραψαν με τις κάμερες από τη στιγμή που ο δήμαρχος της Φλωρεντίας επεμβαίνει και σταματά ακτιβιστή που βανδαλίζει με πορτοκαλί μπογιά το ιστορικό Palazzo Vecchio δεν άργησαν να γίνουν viral.

O Dario Nardella, δήμαρχος στη Φλωρεντία από το 2014, εμφανίζεται να τρέχει εξοργισμένος προς το μέρος του ακτιβιστή. Φαίνεται να τον αρπάζει, να τον σπρώχνει και να του φωνάζει τι κάνει. Αναγκάζει τον ακτιβιστή να αφήσει κάτω τη συσκευή ψεκασμού μπογιάς, την οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει στους τοίχους του μεγαλοπρεπούς Palazzo Vecchio, όπου στεγάζεται το δημαρχείο της πόλης.

Η επέμβασή του απέσπασε κυρίως επαινετικά σχόλια, με τον Dario Nardella να ανεβαίνει αργότερα σε σκαλωσιά και να συμμετέχει στις εργασίες για να αποκατασταθεί το ιστορικό κτίριο. «Βίωσα αυτή τη βία ως ντροπή για την ιστορία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε ανοιχτός σε διάλογο με ακτιβιστές υπό έναν όρο. Να είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τις λανθασμένες μορφές διαμαρτυρίας για να επιλέξουν ακόμα πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης.

Οι δύο ακτιβιστές που συμμετείχαν στον βανδαλισμό του ιστορικού κτιρίου συνδέονται, σύμφωνα με την Corriere, με την οργάνωση Ultima Generazione. Συνελήφθησαν αμέσως μετά τη «διαμαρτυρία» τους. Να σημειωθεί ότι το ρωμαϊκού ρυθμού Palazzo Vecchio του 13ου αιώνα συγκαταλέγεται στα πιο εντυπωσιακά της επαρχίας της Τοσκάνης. Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στη Φλωρεντία.