Προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο από την Ελλάδα

Image
ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο γεγονός» που να στοχεύει την εθνική της ασφάλεια και τα συμφέροντά της, αναφέρει προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, αναφερόμενη στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνεται ειδικότερα το εξής: «Οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτό».

Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) του 2023 συνεκλήθη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διήρκεσε 3 ώρες και 40 λεπτά.

Σε δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, αναφέρεται:

«Τονίστηκε έντονα ότι δεν θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός με στόχο την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Τονίστηκε ότι τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το δίκαιο και το πνεύμα της συμμαχίας.

Οι αποτρόπαιες επιθέσεις, οι οποίες αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν στις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, καταδικάστηκαν έντονα.

Αναφέρθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι ενθαρρύνουν πράξεις που υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους.

Η Τουρκία υποστηρίζει την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ και τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν θα πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το δίκαιο και το πνεύμα της συμμαχίας».

 

dei.gr