«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για απευθείας πτήσεις στη Βόρεια Κύπρο», λέει η Μόσχα

Image
ΠΕΣΚΟΦ
Συντάκτης
Newsroom

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τη Βόρεια Κύπρο, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν την πιθανή έναρξη πτήσεων από τη Ρωσία προς την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το θέμα αυτό», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στην ερώτηση αν μια τέτοια επιλογή είναι πράγματι δυνατή και αν αυτό συζητήθηκε.

Πριν από μερικές ημέρες, η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ αποκάλυψε πως με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τη Ρωσία στα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου. Η 15η Νοεμβρίου είναι η επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983. Η τουρκική εφημερίδα επικαλέστηκε διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για έναρξη απευθείας πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Κύπρο, το οποίο ανακαινίστηκε και θα εγκαινιαστεί από τον Ερντογάν.

dei.gr

 

honeybeeproductions.gr