Φον ντερ Λάιεν: «Μια καλή ημέρα» για την Ευρώπη η απόφαση για Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία

Image
ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν έκρυψε τη χαρά της για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην ΕΕ, Ουκρανία και Μολδαβία.

Για «ιστορική απόφαση» έκανε λόγο η κυρία Φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία των «27» ηγετών της ΕΕ να χορηγήσουν καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία και να υποστηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ευρώπη. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την πρόεδρο Μάια Σαντού και τον πρωθυπουργό Ιρακλί Γκαριμπασβίλι. Οι χώρες σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Και η σημερινή ιστορική απόφαση των ηγετών το επιβεβαιώνει», επισήμανε η επικεφαλής της Κομισιόν μέσω Twitter.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν δήλωσε «πολύ ευχαριστημένη με την υποστήριξη των γνωμοδοτήσεών μας από τους ηγέτες. Ουκρανία, Μολδαβία, Γεωργία, όλοι έχουν δουλειά να κάνουν πριν περάσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Ξέρω ότι θα κινηθούν γρήγορα. Γνωρίζουν πόσο κρίσιμο είναι αυτό για τις δημοκρατίες τους, τις οικονομίες τους και τους πολίτες τους. Αυτή η απόφαση μας δυναμώνει όλους».

Τέλος, η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η απόφαση «ενισχύει την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία, απέναντι στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Και ενισχύει την ΕΕ. Γιατί δείχνει για άλλη μια φορά στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι και δυνατοί απέναντι στις εξωτερικές απειλές».

 

honeybeeproductions.gr