"Βουτιά" της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο - "Μαλακώνει" προς την 28η Οκτωβρίου

Image
καιροσ
Συντάκτης
Newsroom

 

Για  θερμοκρασίες υπό του μηδενός μέσα στο Σαββατοκύριακο κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, στη νέα του πρόγνωση –μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης– για τον καιρό.

Ο Γιώργσος Τσατραφύλλιας, αναφέρθηκε ξανά στις «πασπάλες χιονιού», υπογραμμίζοντας πως στα ορεινά της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων και υψηλότερα, το σκηνικό θα μετατραπεί σε «λευκό».

«Τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα "μαλακώσει" αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική» σημείωσε ακόμη για το τριήμερο της επόμενης εβδομάδας.

Καιρός: Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

«Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά στις περισσότερες περιοχές και  μάλιστα το Σ/Κ αναμένεται νέα πτώση, ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα.Στα ορεινά των περιοχών αυτών (1.800 και υψηλότερα)  θα δούμε και πασπάλες χιονιού.

Επίσης το Σ/Κ θα δούμε και αρνητικές θερμοκρασίες στα ορεινά της βόρειας χώρας με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι απαραίτητη. 

Τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα "μαλακώσει"αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απαγοητευτική».

Καιρός: Παράταση στις χαμηλές θερμοκρασίες

Φθινοπωρινός ο καιρός τις επόμενες ημέρες με φυσιολογικές, για την εποχή, θερμοκρασίες με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει πως «τις επόμενες ημέρες θα επιμείνουν οι βοριάδες, με αποτέλεσμα να πέσει ο υδράργυρος μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας».

«Θα υπάρχουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι που μεταφέρουν την ψυχρή αέρια μάζα» συνέχισε σχετικά ο κ. Μαρουσάκης στην πρόγνωση του καιρού, προσθέτοντας πως στους χάρτες των βαρομετρικών συστημάτων, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μία κακοκαιρία στην Ιταλία.

«Τα επόμενα πολλά 24ώρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ένα πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, η οποία έχει αρχίσει να επηρεάζει την κεντρική Μεσόγειο. Η κακοκαιρία θα προσπαθήσει να μετατοπιστεί στα ανατολικά και θα δώσει κάποια φαινόμενα στη χώρα μας, κυρίως στο δυτικό και βόρειο Ιόνιο. Ο Εμποδιστής, όμως, εμποδίζει τα ακραία φαινόμενα και έτσι δεν θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα» κατέληξε ο μετεωρολόγος.