Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία 50χρονου έξω από βενζινάδικο - "Με απειλούσε", είπε ο δράστης

Image
δικαστηριο
Συντάκτης
Newsroom

 

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επιβλήθηκε σε 46χρονο Αλβανό για τη δολοφονία συμπατριώτη του έξω από βενζινάδικο στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, με τους δικαστές και τους ενόρκους να τον κρίνουν ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντα.

Ο 46χρονος επέστρεψε στη φυλακή, ενώ για τη δολοφονία του 50χρονου τον Ιούλιο του 2023 προέκυψε ότι διαπράχθηκε λόγω υποψίας του θύματος ότι ο κατηγορούμενος φλέρταρε τη σύντροφό του.

Θεσσαλονίκη: «Με απειλούσε, με εκβίαζε, με έβριζε…», ισχυρίστηκε ο 46χρονος
Στην απολογία του, ο 46χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα, επειδή το θύμα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του χτυπώντας τον με τα χέρια και τα κλειδιά του.

«Με απειλούσε, με εκβίαζε, με έβριζε…» ανέφερε περιγράφοντας περιστατικά που είχαν προηγηθεί του επίδικου συμβάντος. Κατά τον καβγά που ξέσπασε έξω από το βενζινάδικο είπε ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τον 50χρονο

«Το όπλο το σήκωσα για να τον τρομάξω, πυροβόλησα για εκφοβισμό», πρόσθεσε. Κατά την αποδεικτική διαδικασία προβλήθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο σημείο που κατέγραψε όλο το συμβάν.