Προφυλακιστέος ο 39χρονος Αλβανός που συνελήφθη με εκρηκτικές ύλες στο κέντρο της Αθήνας

Image
φυλακη
Συντάκτης
Newsroom

 

Μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 39χρονος Αλβανός που συνελήφθη μετά από τυχαίο έλεγχο στην Σωκράτους με εκρηκτικά στην κατοχή του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 39χρονος με καταγωγή από την Αλβανία συνελήφθη μαζί με την σύντροφό του την περασμένη εβδομάδα σε τυχαίο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Σωκράτους καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέραν στο όχημά τους όπλο, πυροκροτητές και εκρηκτικές ύλες.

Η στιγμή της σύλληψης του 39χρονου που μετέφερε εκρηκτικές ύλες στο αυτοκίνητο

Η σύντροφος του 39χρονου μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ο 39χρονος κατά την απολογία του φέρεται να υποστήριξε πως το πιστόλι και τις σφαίρες τα είχε για δίκη του προστασία λόγω παλιάς βεντέτας, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι μετέφερε εκρηκτικά, τα οποία ανήκαν σε έτερο πρόσωπο, σύμφωνα με την υπεράσπισή του.

Από την πλευρά της η σύντροφος του 39χρονου φέρεται να υποστήριξε πλήρη άγνοια και να είπε πως είδε το όπλο και τα εκρηκτικά όταν τα εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών, από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία, επίσης κατά συναυτουργία.