Εισαγγελική παρέμβαση για τη συμπλοκή σε δομή φιλοξενίας στα Σεπόλια - Ξεκινάει έρευνα

Image
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε σε ό,τι αφορά τη συμπλοκή με καδρόνια που σημειώθηκε σε δομή φιλοξενίας στα Σεπόλια, με την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διεξάγει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Το περιστατικό στα Σεπόλια έγινε την περασμένη Κυριακή (13/10), ενώ θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Σεπόλια: Το χρονικό του καυγά με τα καδρόνια

Ξυλοδαρμοί με καρέκλες και καδρόνια έλαβαν χώρα σε δομή ανηλίκων στα Σεπόλια. Κάτοικοι παρενέβησαν για να σταματήσει ο καβγάς και όπως καταγγέλλουν τους πέταξαν γλάστρες και αντικείμενα. 

Η συμπλοκή γενικεύτηκε μεταξύ μεταναστών και κατοίκων της περιοχής. Όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο του ALPHA, ένοικος πολυκατοικίας με σιδερολοστό επιχείρησε να μπει στη δομή φιλοξενίας. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, όλα ξεκίνησαν όταν καβγάδισαν φιλοξενούμενοι και σύμφωνα με τους κατοίκους ενόχλησαν δύο κορίτσια της περιοχής. Κλήθηκε η αστυνομία και αφού διευθετήθηκε το ζήτημα κάτοικοι φέρονται να αποπειράθηκαν να εισβάλουν. 

«Είπε ένας άνθρωπος "σταματήστε, ηρεμήστε" και πετάγανε καδρόνια στα αυτοκίνητα» ανέφερε κάτοικος. Άλλος κάτοικος υποστήριξε πως «μάλωσαν μεταξύ τους και μετά άρχισαν με τη γειτονιά, με καρέκλες». 

Μία γυναίκα που κατοικεί στην περιοχή υποστήριξε πως ομάδα νεαρών της επιτέθηκε, δύο ημέρες πριν τη συμπλοκή. «Προσπαθούσα να μπω σπίτι μου, ήρθαν κάτι παιδιά και με ακούμπησαν. Ευτυχώς που πρόλαβα να μπω μέσα», ανέφερε. 

«Ο κόσμος δεν έκανε τίποτα. Έχω δύο κορίτσια και δεν μπορώ να ανοίξω το παράθυρο. Βρίζουν και τους λένε πρόστυχα λόγια», είπε κάτοικος.