Λιμενικό: Καταδίωξη φουσκωτού με διακινητή μέχρι την Αλικαρνασσό

Image
λιμενικο
Συντάκτης
Newsroom

 

Στην Αλικαρνασσό και συγκεκριμένα στον κόλπο που βρίσκεται στην περιοχή Akyarlar, έφτασε το πρωί της Παρασκευής, σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, καταδιώκοντας φουσκωτό σκάφος που - σύμφωνα με πληροφορίες - επέβαινε διακινητής μεταναστών. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο το φουσκωτό, που καταδιώχτηκε από το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, εγκαταλείφθηκε και στη συνέχεια το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής έφυγε εσπευσμένα από την περιοχή. Μάλιστα η καταδίωξη αποτυπώθηκε σε κάμερες πολιτών.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσααν την αστυνομιά και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού. Σύμφωνα με το sozcu.com, στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής πήραν το σκάφος και το μετέφεραν στο λιμάνι Turgutreis.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής:

«Στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, μετά από αναφορά που έλαβε το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης 112 ,σύμφωνα με την οποία «ένα φουσκωτό σκάφος βγήκε στη στεριά στον κόλπο του Bodrum Akyarlar Meteor και πως 1 άτομο τράπηκε σε φυγή σε δασική περιοχή», στάλθηκαν άμεσα 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος (KB-35, KB-114) στο σημείο και η αναφορά διαβιβάστηκε επίσης στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Bodrum.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που ανέλαβαν άμεσα δράση έφτασαν στον τόπο του συμβάντος και όπως διαπιστώθηκε, τα στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής επέστρεψαν εσπευσμένα στα δικά τους χωρικά ύδατα.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό του ατόμου που τράπηκε σε φυγή στη δασική περιοχή, ο οποίος φέρεται να είναι διακινητής μεταναστών».