Aθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Image
Α
Συντάκτης
Newsroom

 

Την αθώωση του πρώην Υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προερχόταν από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όπως έγινε γνωστό και σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, υπήρξαν αμφιβολίες για το εάν δεν τελέστηκε το αδίκημα της απιστίας αλλά και της δωροδοκίας στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Επομένως, αφού δεν στοιχειοθετούνται τα βασικά αδικήματα, που θεωρούνται ως προαπαιτούμενα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το δικαστήριο κήρυξε αθώο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Με το ίδιο σκεπτικό αθωώθηκαν και η σύζυγος του πρώην Υπουργού Σταυρούλα Κουράκου και ο στενός φίλος του ζεύγους Ανδρέας Μπάρδης.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του δικαστηρίου.