Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τα μέλη των αποστολών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Image
α
Συντάκτης
Newsroom

 

Mε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τα μέλη των αποστολών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η κ. Σακελλαροπούλου κατά τον χαιρετισμό της, έκανε λόγο για «μια εκδήλωση αναγνώρισης, από πλευράς της Πολιτείας, των επιτευγμάτων σας, ατομικών και συλλογικών, αλλά κυρίως του αγώνα σας, της επιμονής και του σθένους σας». 

α

      Απευθυνόμενη στους αθλητές υπογράμμισε ότι «διακριθήκατε σε ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας, όπου εκτός από τις επιδόσεις αποτιμάται και αξιολογείται το ήθος των αθλητών· πεδίο στο οποίο όλοι σας διαπρέπετε. Η αφοσίωση στον σκοπό, ο σεβασμός στον αντίπαλο, η σεμνότητα, η αξιοπρέπεια, αρετές που δίνουν το μέτρο του ευ αγωνίζεσθαι, αποκτούν υπόσταση στο πρόσωπο του καθενός σας». 

α

      Ειδικότερα, σημείωσε ότι «κάθε αθλητής, κάθε αθλήτρια, στην ατομική του προσπάθεια αντιμετωπίζει προκλήσεις και αντιξοότητες. Από τους πιθανούς τραυματισμούς ως την ψυχική πίεση που υφίσταται προκειμένου να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο, καθώς και τις όποιες ελλείψεις στο στάδιο της προετοιμασίας, ο δρόμος προς τη νίκη είναι σπαρμένος με εμπόδια. Αλλά για σας τίποτε δεν αποτελεί ανασταλτικό φραγμό. Υποτάσσοντας το σώμα στο πνεύμα, χωρίς να πτοείστε από αποτυχίες ή ήττες, καταφέρατε να φτάσετε στην κορυφή». 

α

      Αναφερόμενη στους Παραολυμπιονίκες επισήμανε ότι «ακόμα πιο δύσκολη είναι η διαδρομή προς το βάθρο των ατόμων με αναπηρία. Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε με δέος την προσπάθειά σας, συνειδητοποιώντας πόση δύναμη και αντοχή χρειάζεται να επιστρατεύσει ένας αθλητής που αντιμετωπίζει κινητικά, αισθητηριακά ή άλλα προβλήματα, ώστε να αφοσιωθεί στην άκρως απαιτητική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων. Πόση αποφασιστικότητα και πόση βούληση, αδάμαστη. Όσοι συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς, ανεξαρτήτως διακρίσεων, αξίζουν τον απεριόριστο θαυμασμό μας».

α

      Καταλήγοντας, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους αθλητές εκ μέρους όλων των Ελλήνων και τόνισε: «Πιστοί στο ολυμπιακό ιδεώδες, δεν καταξιωθήκατε μόνο ατομικά, αλλά αναδείξατε την πατρίδα μας παγκοσμίως. Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους μας. Η ηθική ακεραιότητα, η αυτοπειθαρχία, η εργατικότητα και η συνέπεια που επιδεικνύετε σε κάθε σας βήμα συνθέτουν ένα πρότυπο βίου που ενθαρρύνει και εμπνέει».

α

      Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαιρέτισε έναν προς έναν όλους τους παριστάμενους και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ μιλώντας με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη, τόνισε ότι «η χαρά και η συγκίνηση που μας προσφέρατε στο Παρίσι δεν περιγράφεται με λόγια», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά, καθώς με το σθένος και την δύναμή τους ξεπερνούν τα εμπόδια». 

α

      Από την πλευρά τους, η Παραολυμπιακή και Ολυμπιακή Επιτροπή της προσέφεραν από μια μπλούζα αντίστοιχα με τις υπογραφές των μελών των δυο αποστολών, καθώς και μια μικρογραφία του αγάλματος της Απτέρου Νίκης. Με την σειρά της η Προεδρία απένειμε στα στελέχη των δυο αποστολών που μας εκπροσώπησαν στο Παρίσι γυναικεία μαντήλια και ανδρικά μαντήλια τσέπης με την υπογραφή της Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Μαίρης Κατράντζου.

α

      Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, προπονητές και συνοδοί των αθλητών. 

α

      Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μιλώντας με τα μέλη της εθνικής αποστολής, που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού, τους ενημέρωσε για την ευχάριστη εξέλιξη, μετά και από τα όσα συζητήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα, ότι το ζήτημα του διορισμού των διακριθέντων Παραολυμπιονικών αθλητών, που παρουσιάζει πολυετή καθυστέρηση, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο και έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

α

      Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος μιλώντας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην αποψινή μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο με αφορμή την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και τη συμπλήρωση 20 ετών από τους εμβληματικούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα και έκανε λόγο για μια μοναδική εκδήλωση για τον ελληνικό αθλητισμό.