Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στις Αχαρνές - Καταστράφηκαν εργοστάσια, συνεχίζεται η επιχείρηση

Image
a
Συντάκτης
Newsroom

 

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ (9/7) στις Αχαρνές, κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε βιοτεχνίες της περιοχής.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, η φωτιά στις Αχαρνές επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να γίνουν παρανάλωμα του πυρός εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες καταστημάτων.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στις Αχαρνές, η οποία έχει μπει σε ένα εργοστάσιο χαρτιού, έχει κάψει τον εξωτερικό περίβολο, αποθηκευμένα αντικείμενα, «παρεισφρέοντας» στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η φωτιά στο εσωτερικό των εργοστασίων έχει προκαλέσει προβληματισμό, καθώς στο εσωτερικό βρίσκεται μεγάλη καύσιμη ύλη που μπορεί να «φουντώσει» περαιτέρω την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ώρες και πάρα πολλοί τόνοι νερό προκειμένου να μπορέσουν να σβήσουν τη συγκεκριμένη φωτιά στις Αχαρνές, που έχει προκαλέσει καταστροφές στα εργοστάσια.

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού επιχειρούν να ρίξουν εντός του εργοστασίου, καθώς είναι δύσκολο και επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν μέσα για να επιχειρήσουν.

Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση, γι αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.