Καμία εμπλοκή με τη φωτιά στην Ύδρα επιμένει ο καπετάνιος: "Δεν ξέρω ποιος την προκάλεσε"

Image
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Ποινικές διώξεις για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο έχουν ασκηθεί στα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στην Ύδρα για την υπόθεση με τη φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Τετάρτη (26/06). Ο καπετάνιος φέρεται να επιμένει ότι ούτε εκείνος ούτε το πλήρωμα έχουν κάποια εμπλοκή με τη φωτιά στο πευκοδάσος

Όπως αναφέρει το Open, ο καπετάνιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στην καμπίνα. Ότι είδε τη φωτιά, ενημέρωσε και έδωσε όλα τα στοιχεία στις Αρχές.

Οι συλληφθέντες αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

Μαρτυρία - κλειδί ενός κυβερνήτη

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με το Open, μαρτυρία κλειδί για την υπόθεση φαίνεται πως ήταν ενός κυβερνήτη παραπλέοντος σκάφου που κατέθεσε ότι είδε μία λάμψη και άκουσε έναν θόρυβο από τη θαλαμηγό.

Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να έγινε χρήση των βεγγαλικών από τη στεριά και να μην ήταν ευθείας βολής.

Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει 17 άτομα από το Καζακστάν που επέστρεψαν στη χώρα τους αφού έδωσαν καταθέσεις.  Από τη φωτιά κάηκαν 300 στρέμματα πευκοδάσους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 13 συλληφθέντες

Τα 13 μέλη του πληρώματος βρίσκονται αντιμέτωπα με πολύ σοβαρές κατηγορίες, που είναι:

Εμπρησμός σε δασική έκταση με ενδεχόμενο δόλο που προκάλεσε οικολογική καταστροφή. Πρόκειται για κακούργημα με ποινή φυλάκισης έως 20 έτη και χρηματική ποινή έως 200.000 ευρώ και για δήμευση περιουσίας
Παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών