Ξεσπά ο πατέρας του 5χρονου που τον ξέχασαν στο σχολικό: “Κινδύνευσε η σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού"

Image
σχολικο
Συντάκτης
Newsroom

 

Δηλώσεις έκανε ο πατέρας του 4,5 ετών παιδιού, το οποίο ξέχασαν για σχεδόν επτά ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, ο ίδιος παρέδωσε στις 8:00 της Δευτέρας το αγοράκι του στο σχολικό λεωφορείο, όμως στις 14:00 αντιλήφθηκαν ότι το παιδί δεν έχει πάει σχολείο. Όπως διαπιστώθηκε τελικά, το παιδί βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο, που ήταν παρκαρισμένο σε χώρο στάθμευσης.

Ο πατέρας είπε μεταξύ άλλων ότι «συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε τον Θεό για αυτό».

 

Ολόκληρη η δήλωση του πατέρα 

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε τον Θεό για αυτό.

Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλειπούς εφαρμογής τους».

 

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος του οδηγού και της 70χρονης συνοδού του σχολικού λεωφορείου.