Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η Αστυνομία πίσω από την εκτέλεση Γεωργιανού δίπλα σε παιδική χαρά

Image
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Με δύο σφαίρες εκτέλεσαν σεσημασμένο Γεωργιανό στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Το φονικό έγινε στις 14.00 στην περιοχή της Σταυρούπολης, όταν το 41χρονο θύμα μόλις είχε παρκάρει το μηχανάκι του στην οδό Βασίλη Τσιτσάνη και είχε βγάλει το κράνος.

Ξαφνικά, από το σημείο πέρασε ένα όχημα, μπορντό χρώματος, μάρκας Renault και χωρίς πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα. Ένας εκ των δύο ανδρών, που κάθονταν στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου, πυροβόλησε δύο φορές τον 41χρονο, με τη μία από τις σφαίρες να τον βρίσκει στην πλάτη και να σταματάει στον θώρακα και τη δεύτερη να του τρυπάει τον ώμο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε δίπλα σε παιδική χαρά και απέναντι από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο που ήταν κατάμεστο από κόσμο. Ο 41χρονος μετά τους πυροβολισμούς κατέβηκε από τη μηχανή, περπάτησε λίγα μέτρα και στη συνέχεια σωριάστηκε νεκρός στο οδόστρωμα.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ενώ ήχος από πυροβολισμό δεν ακούστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες, γεγονός που δείχνει τον επαγγελματισμό των δραστών.

«Στο όπλο τους πρέπει να είχαν τοποθετήσει σιγαστήρα, γιατί δεν ακούστηκε τίποτα», είπε κάτοικος διαμερίσματος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Θεσσαλονίκη: Μέλος εγκληματικής οργάνωσης το θύμα 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν κάλυκα από το σημείο του εγκλήματος, ενώ τον δεύτερο φέρεται να τον πήραν οι δράστες μετά τη δολοφονία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θύμα της επίθεσης στο παρελθόν είχε συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και είχε απασχολήσει τις Αρχές για εκβίαση, εμπρησμό, νόμο περί ναρκωτικών, νόμο περί όπλων, καθώς και για παροχή προστασίας σε μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Η πρώτη εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων του υποκόσμου για τα ναρκωτικά, ωστόσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για «δύο τραύματα από πυροβόλο όπλο». «Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.