Καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στα ρηχά, στη μαρίνα της Γλυφάδας (video)

Image
καρχαριας
Συντάκτης
Newsroom

 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν στη μαρίνα της Γλυφάδας όταν είδαν να κόβει βόλτες ένα είδος καρχαρία. Η παρουσία καρχαρία στην περιοχή της Γλυφάδας όπως είναι φυσικό μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε καθώς μετά το πρώτο ξάφνιασμα άρχισαν να τον τραβούν βίντεο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο καρχαρίας εντοπίστηκε στην δεύτερη μαρίνα της Γλυφάδας. Κολυμπάει μάλιστα στα ρηχά και δείχνει να έχει χάσει την προσανατολισμό του.

Όπως και να έχει πρόκειται για ένα σπάνιο θέαμα στις ελληνικές θάλασσες και ιδιαίτερες σε τέτοιες περιοχές  όπως η μαρίνα της Γλυφάδας.

Τι λένε οι ειδικοί

Η Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν νεαρό καρχαρία, έναν γαλάζιο καρχαρία, ο οποίος προφανώς βρέθηκε στη μαρίνα της Γλυφάδας ακολουθώντας την τροφή του, κυνηγώντας κάποιο ψάρι.

Όπως εξήγησε η κυρία Μήλιου, πρόκειται για έναν «γαλάζιο καρχαρία, το είδος του οποίου φτάνει έως 4 μέτρα μήκος. Ακολούθησε την τροφή του και βρέθηκε σε ρηχά νερά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού. Δεν είχε εγκλωβιστεί, προφανώς μετά από λίγο βρήκε τον δρόμο του. Όταν βλέπουμε ένα σπάνιο είδος, το αφήνουμε να βρει τον δρόμο του».

Μάλιστα, τόνισε πως «δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και κάτι επικίνδυνο. Πιο πολύ κινδυνεύει κάποιος στα νερά της Γλυφάδας να χτυπήσει από ένα τζετ σκι, παρά να σου επιτεθεί ένας καρχαρίας».