Άνοιξε το Σινέ Θησείον: Το ιστορικό θερινό με την Ακρόπολη "πιάτο"

Image
σινε
Συντάκτης
Newsroom

 

Το Σινέ Θησείον, το δημοφιλές θερινό σινεμά με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη και το φανατικό κοινό, έκανε χθες το βράδυ την επίσημη έναρξή του για το καλοκαίρι.

Το Σινέ Θησείον, ο ωραιότερος κινηματογράφος του κόσμου σύμφωνα με το CNN, άνοιξε με μία από τις κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας, την ταινία «Κασκαντέρ».

Σινέ Θησείον με ιστορία από το 1935

Το cine Θησείον, που υποδέχεται καθημερινά θεατές απ' όλο τον κόσμο, είναι το πιο παλιό θερινό σινεμά της Αθήνας, φτιαγμένο το 1935.

Λειτουργεί από τότε μέχρι σήμερα κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, με μια μικρή αναγκαστική διακοπή κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Από το 1980 το σινεμά περνά στην οικογένεια Μανιάκη.

Ένα καταπράσινο και απόλυτα ταιριαστό με την περιοχή σινεμά που σέβεται την ιστορία και την παράδοση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το σημαντικό τοπόσημο της Αθήνας.

Σε αυτό το θερινό σινεμά θα δεις ταινία με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη και ένα πιατάκι σπιτικό γλυκό βύσσινο, αλλά και χειροποίητο ποτό λικέρ ή μια παγωμένη σπιτική βυσσινάδα. Στον χώρο υπάρχουν κόκκινες αναπαυτικές καρέκλες και τραπεζάκια για να δεις με άνεση το φιλμ και ένα αναψυκτήριο διάσημο για την τυρόπιτα που ψήνουν οι ίδιοι μέσα στο σινεμά ή το hot dog, συνοδεία τσίπουρου και αυγοτάραχου από το Μεσολόγγι.

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο Σινέ Θησείον

Στο cine Θησείον δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων και εισιτηρίων. Επίσης, όσοι φτάνουν με ποδήλατα μπορούν να τα παρκάρουν σε ειδικό χώρο μέσα στο σινεμά.

Το σινεμά άνοιξε με τον «Κασκαντέρ», την ταινία του Ντέιβιντ Λιντς με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, που θα προβάλλεται έως την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Ώρες προβολής: 20:45, 23:00