Με ηλιοφάνεια θα σουβλίσουμε τον οβελία - Υποχωρούν οι νεφώσεις, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Image
αρνι
Συντάκτης
Newsroom

 

Αισθητά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Κυριακή του Πάσχα μετά την αστάθεια του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο καιρός στη χώρα αναμένεται ηλιόλουστος, αλλά και βροχερός.  Μέχρι το πρωί της Κυριακής τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη πιθανόν να υπάρξουν λίγες νεφώσεις, στη συνέχεια όμως θα επικρατήσει σκηνικό καλοκαιρίας.

Η αστάθεια αναμένεται να συνεχιστεί για κάποιες ώρες, ωστόσο τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Όπως σημειώνουν τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται προοδευτική υποχώρηση της αστάθειας, χωρίς όμως να λείψουν οι τοπικές βροχές.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στις Σποράδες, φαινόμενα που προοδευτικά θα σταματήσουν. Βροχές και σποραδικές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που προοδευτικά θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Η πρόγνωση καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται τοπικές βροχές «στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά προβλέπονται τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου».

ΕΜΥ: Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.