Επτά προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη - Νέος γύρος απολογιών σήμερα (video)

Image
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη και τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, με βασικό αδίκημα την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πριν από λίγο οδηγήθηκε στα δικαστήρια η δεύτερη ομάδα συλληφθέντων.

Χθες, μετά από μαραθώνια διαδικασία απολογιών προφυλακίστηκαν 7 κατηγορούμενοι, ενώ άλλοι 24 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα στους επτά που προφυλακίστηκαν και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Το ένα από τα άτομα που προφυλακίστηκαν είναι ο 31χρονος με το παρατσούκλι «Koκός». Ο 31χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, από τα άτομα που υποκινούσαν επεισόδια, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται με τους συνηγόρους τους, μάλιστα, να κάνουν λόγο για «ανύπαρκτο αποδεικτικό υλικό» και «ελλιπέστατη δικογραφία».

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, είναι αντιμέτωποι με 28 κατηγορίες εκ των οποίων οι 12 τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.