Νέα ανακοίνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο: "Θα λάμψει η δικαιοσύνη για να ανακουφιστεί και η ψυχούλα του πατέρα μου"

Image
Καλλιανος
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με νέα του ανάρτηση τονίζει ότι όλα θα κριθούν από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη ώστε να λάμψει η αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα του.

Αναλυτικά έγραψε: «Σήμερα είναι η κηδεία του πατέρα μου. Σεβόμενος τη μνήμη του και την αξιοπρέπεια, ταπεινότητα και ηθική που ως άνθρωπος είχε, και που με αγάπη και στοργή μας μεταλαμπάδευσε, δεν σκοπεύω προς το παρόν να αναφέρω τίποτα παραπάνω πέραν τούτου : Όλα θα πάρουν το δρόμο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου, για να ανακουφιστεί και η ψυχούλα του και εμείς σαν οικογένεια. Και για να μην βρεθεί στο μέλλον κανένας άλλος άνθρωπος στη θέση του πατέρα μου και στη θέση της οικογένειας μου. Αιωνία του η μνήμη».

Έτοιμη να κινηθεί νομικά είναι η οικογένεια Καλλιάνου στην περίπτωση που οι γιατροί του νοσοκομείου Αττικόν μηνύσουν τον Γιάννη Καλλιάνο και τον αδελφό του για δυσφήμιση, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

«Διάβασα και άκουσα ότι οι ιατροί του Νοσοκομείου «Αττικόν» θα μηνύσουν τον κύριο Γιάννη Καλλιάνο και τον αδελφό του, γιατί δήθεν τους δυσφήμησαν. Εκείνο που θέλω να τους δηλώσω κατηγορηματικά είναι ότι η ανακοίνωση αυτή μου έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, γιατί αποδεικνύει μια απόλυτη έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του πατέρα των αδελφών Καλλιάνου, ο οποίος μπήκε όρθιος, ζωντανός και αρτιμελής σε αυτό το νοσοκομείο και κατέληξε στο νεκροταφείο. Είμαι βέβαιος ότι οι δικηγόροι των ιατρών θα τους έχουν ενημερώσει ότι, όταν κάποιος υποβάλλει μια ψευδή μήνυση εις βάρος ενός που έχει δίκαιο, θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως και ενδεχομένως της ψευδούς καταθέσεως», κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.

 

ΙΣΑ για καταγγελίες Καλλιάνου: Θα διερευνηθούν εκεί που πρέπει -Οι γιατροί του ΕΣΥ δίνουν με αυταπάρνηση μάχη με τον ασθενή

Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ δίνουν με αυταπάρνηση μάχη για τον ασθενή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο ΙΣΑ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ωστόσο ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι οι υγειονομικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας δίνουν με αυταπάρνηση μάχη για τους ασθενείς σε αντίξοες συνθήκες.

Τα προβλήματα του ΕΣΥ, όπως η υποστελέχωση, που θα αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό, με τις επικείμενες προσλήψεις δυσχέραιναν μέχρι τώρα το έργο των υγειονομικών. Το θετικό είναι ότι με τις επίμονες παρεμβάσεις και του ΙΣΑ, εξ αφορμής της πανδημίας, υπήρξε αύξηση των κλινών Μονάδων Εντατικής θεραπείας.

Πέρα από προσωπικές διενέξεις, για τις οποίες θα αποφανθούν τα νόμιμα όργανα είναι σημαντικό να παραμένει η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στους λειτουργούς της Υγείας που υπηρετούν με αυταπάρνηση, τη δημόσια υγεία και τον ασθενή.

Ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διαψεύδει ότι πήρε φακελάκι 500 ευρώ και μιλά για «εξωφρενικό ψεύδος»

Μέσω των δικηγόρων του απάντησε ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με την αναφορά ότι αποδέχτηκε χρηματικό ποσό ύψους 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Ο γιατρός αρνείται την κατηγορία και με ανακοίνωση των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για «εξωφρενικό ψεύδος». «Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς», τονίζει.

Κυβερνητικά στελέχη για Καλλιάνο: Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος του, έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τις καταγγελίες

Στον απόηχο όλων όσων υποστηρίζει η οικογένεια Καλλιάνου για το θάνατο του πατέρα του μετεωρολόγου κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι συμπαραστέκονται στο πένθος τους και δήλωναν την αμέριστη στήριξή τους στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν: «Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για την απώλεια του πατέρα του. Ο Υπουργός Υγείας έχει διατάξει ΕΔΕ για τις καταγγελίες. Τονίζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους γιατρούς και συνολικά το προσωπικό του ΕΣΥ στον καθημερινό αγώνα που δίνουν».