Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα - Αλλάζει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Image
ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η αφρικανική σκόνη αποχώρησε από την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της μια ατμόσφαιρα πιο καθαρή και υγιεινή. Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες μόνο βροχές σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η λιακάδα θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα ηπειρωτικά, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα ίσως δούμε τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως στα ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Η ορατότητα, ωστόσο, θα είναι περιορισμένη κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή άνοδο, αγγίζοντας τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα 

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τις ημέρες αυτές εκτός πόλης. Σημαντική παράμετρος, όμως, είναι σίγουρα ο καιρός και οι μετεωρολόγοι κάνουν ήδη τις πρώτες εκτιμήσεις.

«Ναι μεν κάποια αστάθεια φαίνεται από Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και στη συνέχεια παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι είναι σε θέση αν χαλάσει σε καμία περίπτωση αυτά που σχεδιάζουμε την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα, ακόμη και την Τρίτη», τόνισε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ως προς τη θερμοκρασία τις ημέρες εκείνες, σημείωσε ότι θα κινείται στους 24-27 βαθμούς. «Μια ψύχρα θα την έχει το πρωί σίγουρα. Καλές γενικά θερμοκρασίες, στα κανονικά για την εποχή θερμοκρασίες. Στα νησιά θα είναι καλύτερες οι καιρικές συνθήκες, θα βγουν πιο δύσκολα οι αστάθειες».

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου, από την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Όσον αφορά στους ανέμους τη Μεγάλη Εβδομάδα, «θα πρέπει να επικρατήσουν βοριάδες που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ)».

Όπως σημειώνει ακόμη ο Σάκης Αρναούτογλου, αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ο καιρός ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει ο αυτός να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη.