Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Εκκενώθηκε ο οικισμός, ασθενείς μεταφέρονται στο ΝΝΚ

Image
πυροσβεστης
Συντάκτης
Newsroom

 

Πυρκαγιά προκλήθηκε κοντά στον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά προκλήθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος στα Μεγάλα Χωράφια. Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τουλάχιστον 4 οχήματα της πυροσβεστικής στο σημείο, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τις Βρύσες, αλλά και από την Κίσαμο. Επίσης στο σημείο και όχημα του δήμου Χανίων ενώ αστυνομικές δυνάμεις επιδιώκουν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Πυκνός καπνός και θυελλώδεις άνεμοι (έως 7 μποφόρ) δυσκολεύουν την προσπάθεια της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσχερείς με την ένταση του ανέμου να είναι μεγάλη και να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις! Μάλιστα, η πυροσβεστική εκλήθη να προστατεύσει και το ΝΝΚ σε περίπτωση που η φλόγα στραφεί προς τα εκεί.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

 

Πηγή: flashnews.gr