"Sophia the robot" - The Debate Podcast: Αυτοί θα είναι οι ομιλητές της εκδήλωσης για την τεχνητή νοημοσύνη

Image
The Debate Podcast
Συντάκτης
Παντελής Ζηβόντσης

 

Την Τρίτη 23 Απριλίου θα λάβει χώρα η μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει το The Debate Podcast για την τεχνητή νοημοσύνη. Το event θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο American Community Schools of Athens.

Το μοναδικό της εκδήλωσης είναι πως οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά και να συνομιλήσουν με το παγκοσμίου φήμης ρομπότ "Sophia".

Το The Debate Podcast αποκάλυψε χθες τη σύνθεση του πάνελ των ομιλητών που θα απευθύνουν ερωτήματα στη "Sophia" αλλά και που θα μιλήσουν για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

 

Δείτε αναλυτικά τους ομιλητές της εκδήλωσης

 

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα εκπροσωπεί ο Υφυπουργός, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στο πάνελ της συζήτησης με την Σοφία όπου θα τεθούν ερωτήματα τόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης για την επιλογή χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στην εξυπηρέτηση του πολίτη όσο και σκέψεις για την επόμενη μέρα.

α

 

Ανδριανή Μανέττα

Η Ανδριανή Μανέττα θα είναι η εκπρόσωπος της εταιρίας Hanson Robotics στο πάνελ της συζήτησης θέτοντας έτσι τον άνθρωπο κλειδί που θα ας λύσει όλες τις τεχνίτες απορίες και θα δώσει τις σωστές διαστάσεις της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης απέναντι σε φοβίες και σκεπτικισμούς.

μανετα

 

Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά

Η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά είναι Πρόεδρος του Rythmisis του ινστιτούτου έρευνας για τα νομικά όρια της τεχνητής νοημοσύνης. Στο πάνελ της συζήτησης θα μας καθοδήγηση τόσο ως προς την νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης A.I. act όσο και για τα ευρύτερα νομικά ερωτήματα αυτής της νέας τεχνολογικής επανάστασης!

α

 

Κωνσταντίνος Κεχαγιάς 

O Κωνσταντίνος Κεχαγιάς με υποτροφίες από την Google και άλλους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς θα μας μεταφέρει την εμπειρία του απάνω στο A.I. με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.

ΚΕΧ

 

Αθηνά Πωλίνα Ντόβα

Η Αθηνά Πωλίνα Ντόβα είναι επιχειρηματίας με ανθρωποκεντρικό πρόσημο σε όλη της την διαδρομή. Η ίδια θα μας εξηγήσει πως ο άνθρωπος και η μηχανή είναι μια σχέση που δεν πρέπει να διαιρεθεί αλλά να ενισχυθεί. Το μέλλον ανήκει στους ανθρώπους όπως λέει η ιδια η κυρία Ντόβα!

ντοβα

 

Λίλιαν Ψύλλα

Η Λίλιαν Ψύλλα είναι μια επιστήμονας και επιχειρηματίας που έχει επενδύσει στην εξέλιξη του marketing και τα ρομπότ πολύ πριν γίνει διαδεδομένη η έννοια της τεχνητής νοημοσύνης.

Θα δώσει την διάσταση των ρομπότ ως προς την εξυπηρέτηση των πελατών στο retailing και πως η οικονομία της Ελλάδας που βασίζεται στον τουρισμό μπορεί να εξελιχθεί με την βοήθεια των ρομπότ και να αναπτυχθεί.

10

 

Χρήστος Λαγκαδιανός

Ο Χρήστος Λαγκαδιανός και αντιπρόεδρος του Debate Podcast θα βοηθήσει στον συντονισμό της συζησησης της στρογγυλής τράπεζας με την Σοφία και θα θέσει και αυτός τις ερωτήσεις του απέναντι στις ρεαλιστικές ανησυχίες της αναπτυσσόμενη τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης.

α

 

Φίλιππος Πετρόπουλος

Ιδρυτής και Πρόεδρος του The Debate Podcast

α