Ισχυρή βροχή στην Αθήνα, ανησυχία για τη Θεσσαλία - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Image
ΚΑΙΡΟΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας χτυπά ήδη τη χώρα και σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα το βράδυ αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ήδη οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για μεγάλη ποσότητα νερού σε Θεσσαλία και Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία άρχισε με βροχές στα δυτικά.

Στην Αθήνα ξεκίνησε να βρέχει με αρκετή ένταση, με τα φαινόμενα να αναμένεται να συνεχιστούν ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μάλιστα, στα ορεινά ηπειρωτικά έχει χιονίσει κιόλας, με το θερμόμετρο να έχει πέσει στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Βασιλίτσα.

Στο Πήλιο άρχισαν από νωρίς τα προβλήματα με την κακοκαιρία, καθώς μεγάλη ποσότητα νερού πέφτει αυτή την ώρα σε όλο το βουνό των Κενταύρων, πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, σε Μηλιές και σε άλλα χωριά.

Ισχυρή καταιγίδα χτυπά όμως αυτή την ώρα και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Για τη Θεσσαλία, νωρίτερα ο Γ. Καλλιάνος είχε εκφράσει την ανησυχία του για τον όγκο νερού που έδειχναν τα τελευταία μοντέλα πως θα ρίξει στις περιοχές της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η κακοκαιρία θα χτυπήσει στις εξής περιοχές:

Παρασκευή (19/4)

Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).
Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής, καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.
Σάββατο (20/4)

Από τα ξημερώματα ως το πρωί:

Ανατολική Θεσσαλία
Σποράδες (κυρίως Σκιάθος και Σκόπελος)
Νότια Πιερία
Βόρεια Εύβοια
Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίος και Λέσβος)

Πού αναμένεται να ρίξει τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού στη διάρκεια της νύχτας

Το μοντέλο του Windy δείχνει ότι ο μεγαλύτερος όγκος νερού, όπως έχουν προβλέψει και οι μετεωρολόγοι, αναμένεται το βράδυ στη Θεσσαλία, και τα ξημερώματα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η ποσότητα και η ένταση του νερού αναμένεται να είναι μεγάλες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες δείχνει πως η κακοκαιρία θα είναι έντονη και στα βόρεια νησιά των Δωδεκανήσων.