Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα, λασποβροχές και θυελλώδεις άνεμοι - Η προειδοποίηση των μετεωρολόγων

Image
βροχη
Συντάκτης
Newsroom

 

Σκόνη και βροχές από σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά από σήμερα και τις επόμενες ημέρες πτώση.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για σήμερα, αναμένεται μία διαταραχή που θα φέρει βροχές και λασποβροχές στη δυτική, την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα όπου δεν αποκλείονται και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί γεγονός που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης.

Κάποιες ασθενείς βροχές και λασποβροχές αναμένονται και στην Αττική. Λασποβροχές θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα επιμείνει σε υψηλές τιμές από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τις βροχές της Παρασκευής

Την Πέμπτη ο καιρός δεν εμφανίζει κάποιες ιδιαιτερότητες, σύμφωνα ωστόσο με τη πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, από την Παρασκευή θα σημειωθεί έντονη μεταβολή με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική βόρεια Ελλάδα, και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο μετεωρολόγος κάλεσε τον κόσμο να προσέχει στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τα ανατολικά τμήματα. «Το τονίζουμε αυτό γιατί έχει να βρέξει πολλές ημέρες, είναι ξηρό το έδαφος και είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν αυτά τα μεγάλα ύψη βροχής», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξει και κάποια ανακοίνωση από την ΕΜΥ για αυτή τη μεταβολή του καιρού γιατί «θα είναι αρκετά έντονη με πολύ μεγάλο όγκο νερού».

Το Σάββατο θα βελτιωθεί πρόσκαιρα ο καιρός, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα αναμένεται πάλι αφρικανική σκόνη.

Η πρόβλεψη Κολυδά για τον καιρό: «Έρχεται διπλή διαταραχή, ας είμαστε προσεκτικοί»

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του διευκρίνισε για τον καιρό των επόμενων ημερών ότι «δεν έρχονται ακραία φαινόμενα, αλλά είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και βόρεια». Παράλληλα, επισήμανε ότι «δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες, η πρώτη Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη Παρασκευή προς Σάββατο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόμενα τις επόμενες μέρες, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά στα δυτικά και βόρεια.

Δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες, η πρώτη Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη Παρασκευή προς Σάββατο. Παρότι ο δείκτης βροχοπτώσεων EFI (Extreme Forecast Index) δεν λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, χρειάζεται σχετική προσοχή στις περιοχές όπου οι αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος είναι πιο έντονες.

Λίγα θα είναι τα χιόνια Παρασκευή και Σάββατο, σε μεγάλα μόνο υψόμετρα, στα κεντρικά και βόρεια. Αρκούν όμως για να επιβεβαιωθεί - έστω και στο περίπου - η παροιμία: " και στ' Απριλιού τις 18…"».