"Κατεβάζει" ρολά η χώρα την Τετάρτη: Ποιοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Image
λουκετο
Συντάκτης
Newsroom

 

Με κύριο αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, η ΓΣΣΕ προκήρυξε απεργία για αύριο, Τετάρτη 17 Απριλίου.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), η ΕΙΝΑΠ -το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά- το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η ΟΛΜΕ που αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία με τρίωρες στάσεις εργασίας.

Την Τετάρτη δεν θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός και σιδηρόδρομος μιας και οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Tα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα θα κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην απεργία.

 

Απεργούν οι γιατροί

Στην πανελλαδική απεργία θα λάβουν μέρος και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς), αλλά και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

"Διεκδικούμε να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους", επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

 

Εκπαιδευτικοί

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιούν καθημερινά τρίωρες στάσεις εργασίας, από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και τις 26 Απριλίου. "Οι στάσεις εργασίας θα γίνονται είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες.

Θα συμμετέχουν και οι λογιστές

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε να συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και έτσι με τη σειρά της απεργεί στις 17 Απριλίου.

 

ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 17 Απριλίου. Η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

 

Στις 21/5 θα απεργήσει η ΑΔΕΔΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2024.